Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Londra saldırganının kimliği belli oldu

Londra'da 4 kişinin ölümü ve 29 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının failinin ismi açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 19:22:25

Londra saldırganının kimliği belli oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da 4 kişinin ölümü ve 29 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının failinin isminin Khalid Masood olduğu öğrenildi.

İngiliz polis teşkilatı, 52 yaşındaki Masood'un ülkenin güneydoğusundaki Kent bölgesinde doğduğunu ve Birmingham kentinin de yer aldığı West Midlands bölgesinde yaşadığını belirtti.

​​'HİÇBİR SORUŞTURMADA ADI GEÇMİYOR'

Masood'un adının yürütülen mevcut 'terör soruşturmalarında' adının geçmediğini kaydeden polis, saldırganın daha önce silah bulundurmaktan yargılandığını belirtti.

IŞİD, yayın organı 'Amaq haber ajansı' üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı 'halifeliğin bir askerinin' düzenlediğini ifade etmişti.

Ancak Masood'un IŞİD'le organik bir bağının bulunmadığına dikkat çeken İngiliz yetkililer, IŞİD'in de isim vermemesi nedeniyle açıklamasının gerçeği yansıtmadığı görüşünde.

​LONDRA SALDIRISI

Dün yaşana olayda saldırgan, Westminster köprüsünde insanları aracıyla ezdikten sonra parlamento binasına çarpmış ve bir polis memurunu bıçaklamıştı. Olayda bıçaklanan polis ve saldırgan dahil toplam 4 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

Haber Ara