Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

'Londra saldırganı' İngiltere doğumlu

Başbakanı Theresa May, saldırganın İngiltere doğumlu olduğunu ve radikal eğilimleri nedeniyle daha önce soruşturulduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 15:09:23

'Londra saldırganı' İngiltere doğumlu

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan İngiltere Parlamentosu yakınlarında dün öğle saatlerinde yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yapan İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırganın İngiltere doğumlu olduğunu ve daha önce radikal eğilimleri nedeniyle polis tarafından soruşturulduğunu açıkladı.

Polis Birmingham kentindeki bazı adreslere baskın düzenledi. Polis yetkilisi 8 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İngiliz polisi, daha önce 5 olarak açıkladığı ölü sayısını ise 4 olarak düzeltti.

Parlamento binası yakınındaki Westminster Köprüsü üzerinde bir araç köprü üzerindeki yayalara çarpmış, daha sonra da parlamento binası önünde bir polis memuru, bıçaklanarak öldürülmüştü.

İngiltere Başbakanı Theresa May, bu iki saldırının aynı kişi tarafından düzenlendiğini açıkladı.

Saldırganın ismi ve uyruğu henüz kamuoyuyla paylaşılmış değil.

Londra polisi olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle açıklamıştı:

"Saldırı bir aracın Westminster Köprüsü üzerinde ilerlemesiyle başladı. Araç insanlara çarparak yaralanmaların neden oldu. Bu sırada törenden gelen üç polis de yaralandı. Daha sonra araç İngiliz parlamentosu yakınlarında çarparak durdu. Elinde bıçak olan saldırgan İngiliz Parlamentosu'na girmeye çalıştı."

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, "Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz" denilmişti.

YARALILAR ARASINDA FRANSIZ ÖĞRENCİLER VAR

Westminster Köprüsü'nde yaralananlardan 3'ünün polis olduğu açıklandı.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve de Westminster Köprüsü'nde yaralananların bazılarının Fransız öğrenciler olduğunu ifade etti. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal da okul gezisinde olan üç öğrencinin yaralandığını belirtti.

İngiliz polisi olayı "terör saldırısı" olarak gördüklerini duyurmuştu.

Olayın hemen ardından İngiltere Başbakanı Theresa May Parlamento binasından çıkarılmıştı.

Çalışanlar ise Parlamento'da bir süre bekletildikten sonra kademeli olarak tahliye edildi. Bina giriş-çıkışlara kapatılmış durumda. Çalışmalar da askıya alındı.

Parlamento'ya giden metro hatlarıyla Westminister Köprüsü önce tedbir amaçlı kapatıldı. Halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların olduğu Whitehall, Westminster Köprüsü, Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.

Daha sonra metro seferleri normale döndü.

TRUMP BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Londra'daki saldırılarla ilgili bilgilendirildiğini ve gelişmelerin takip edildiğini duyurdu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara