Dolar

32,5179

Euro

34,8046

Altın

2.426,70

Bist

9.715,90

Londra'daki yangın sonrası vatandaşlardan Başbakan May'e tepkili

İngiltere'de 30 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 70 kişiden haber alınamayan Grenfell Tower yangının ardından tepkilerin odak noktasındaki isim Başbakan Theresa May oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-17 13:06:55

Londra'daki yangın sonrası vatandaşlardan Başbakan May'e tepkili

Yangından bir gün sonra olay yerine giden ancak olay yerinde sadece kurtarma ekipleriyle görüşen ve yangından kurtarılanların yanına gitmeyen May, halkın tepkisini çekti. Gelen tepkiler üzerine, olay yerine giderek yangından kurtulanlarla görüşen May yoğun tepkiyle karşılaştı.

Kalabalık bir grup May'in etrafındaki polis kordonunu aşmaya çalışırken, İngiltere Başbakanı'na 'korkak', 'pislik', 'ellerin kanlı' şeklinde bağırdı. Öte yandan protestocular gün içerisinde gerçekleştirdiği eylemde başbakanlık konutuna yürüyerek May'in istifasını istedi.

5 MİLYON POUNDLUK ÖDENEK

İngiltere Başbakanı Theresa May ise yangından kurtarılanların gıda, giyim ve enerji ihtiyaçları için 5 milyon poundluk bir ödenek ayrıldığını duyurdu. May ayrıca yangının nedenini mutlaka bulacaklarını söyledi.

Öte yandan olay yerini ziyaret eden bir diğer isim olan İngiltere Kraliçesi Elizabeth, 'çok kasvetli ulusal moddan' kaçmanın zor olduğunu belirterek, Birleşik Krallık'ın bu zorluklarla yüzleşecek kadar yürekli olduğunu söyledi.

 

Haber Ara