Dolar

32,3279

Euro

35,0808

Altın

2.299,27

Bist

8.988,38

Londra'daki terör saldırısı

Saldırıda hayatını kaybeden İngiliz polis memuru Palmer için cenaze töreni düzenlendi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 16:55:37

Londra'daki terör saldırısı
İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen ay yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden polis memuru Keith Palmer için cenaze töreni yapıldı.

Polis memuruna saygılarını son defa sunmak isteyen çoğu polis binlerce kişi, saldırının gerçekleştirildiği bölge olan Westminster'da başlayan törene katılarak cenaze kortejinin geçtiği güzergahta bekledi.

Palmer'ın tabutu, İngiliz Parlamentosuna ev sahipliği yapan Westminster Sarayından Londra'nın güneyindeki Southwark Katedrali'ne taşındı. Kortejin geçtiği yerlerde ellerinde Birleşik Krallık bayrakları ve çiçek buketleriyle bekleyenler alkış tuttu.

Yüzlerce polis memuru törene katılmak için ülkenin dört bir yanından başkente geldi. Londra Emniyet Müdürlüğü binasındaki bayrak da Palmer'i anmak için yarıya indirildi.

Cenaze kortejinin Southwark Katedrali'ne ulaşmasıyla ülke genelindeki karakollarda Londra ile eş zamanlı olarak 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Yoğunluk nedeniyle yüzlerce kişi, ayini katedralin dışından takip etti.

Palmer'ın naaşı, sadece ailesinin katıldığı özel bir törenle yakılacak.

Londra emniyetinde 15 yıldır görev yapan 48 yaşındaki Palmer, evli ve bir kız çocuğu babasıydı.

- Olay

Londra'da 22 Mart'ta öğle saatlerinde, ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde meydana gelen olayda, Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, sonradan kiralık olduğu belirlenen aracı, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüştü. Araç, İngiltere Parlamentosunun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

Araçtan çıkarak parlamentonun bahçesine giren saldırgan, burada görevli polis memuru Keith Palmer'ı bıçaklayarak öldürmüştü. Çevredeki diğer güvenlik görevlileri saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

İngiliz polisi saldırının failinin 52 yaşındaki Adrian Russell Ajao adlı İngiliz vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Haber Ara