Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Londra'da 'Suriye muhalefeti' zirvesi

Londra'da Suriye muhalefetinin yeni vizyonu görüşüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 17:56:53

Londra'da 'Suriye muhalefeti' zirvesi

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

AA'nın aktardığı habere göre ABD, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Ürdün, İtalya, Türkiye ve Avrupa Birliği'nden (AB) üst düzey yetkililerin katıldığı toplantıda Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) ülkedeki siyasi geçişe ilişkin sunduğu yeni vizyon görüşülüyor.

MUHALEFETİN "VİZYONU"

MYK Başkanı Riyad Hicab, bu sabah Londra'da düzenlediği basın toplantısıyla Suriye'deki siyasi geçiş süreciyle ilgili yeni vizyonu açıklamıştı. Üç aşamalı yeni vizyonla, rejim ile muhalefet arasında 6 aylık müzakere süreci ve bir buçuk yıllık siyasi geçiş süreci yürütüleceği, ayrıca ulusal diyalog ile anayasal süreçlerin sağlanmaya çalışılacağı duyurulmuştu.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANINDAN SURİYE MAKALESİ

Toplantı öncesi konu ile ilgili bir makale kaleme alan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "Felaketin sorumlusu Esed'dir" diyerek Esed'in ülkesini bir arada tutacak güçte olmadığını ve Suriye halkının Esed rejimi altında hiçbir zamanda güvende hissetmeyeceğini yazarak, MYK'nın bugün Londra'da açıkladığı yeni vizyonun Esed sonrası Suriye ile ilgili önemli öneriler sunduğunu ifade etti.

MYK'nın, rejim ile muhalefet arasında 6 ay sürecek müzakere sürecinin ardından, bir buçuk yıllık bir geçiş süreci önerdiğini anımsatan Boris Johnson, "Bu süreçte Esed gitmiş olacak. Seçimler yapılacak. Yeni hükümet ise ülkeyi DAEŞ'ten temizlemeye odaklanabilecek. Bu vizyon işe yarayabilir. Eğer Ruslar ve Amerikalılar bir ateşkes sağlarsa, Cenevre'deki görüşmeler yeniden başlayabilir. Suriye'de şiddetin sona ermesini isteyen milyonlarca insan yaşıyor. Bu, onlara istediklerinin başarılabileceğini gösterme fırsatı verecektir" ifadelerini kullandı.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara