Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Londra'da Sarkisyan karşıtı gösteri

Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki protestolara destek kapsamında Londra'da da gösteri düzenlendi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-21 14:57:38

Londra'da Sarkisyan karşıtı gösteri
Ermenistan'da eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın başbakan seçilmesine karşı Erivan'da düzenlenen gösterilere destek kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra'da eylem yapıldı.

İngiltere'deki Ermeni toplumu tarafından organize edilen gösteri kapsamında her yaştan çok sayıda kişi Ermenistan'ın Londra Büyükelçiliği önünde toplandı.

Burada Ermenice pankartlar açan göstericiler, "Ermenistan'a özgürlük" şeklinde slogan attı. Katılımcılardan bazıları protestoya dikkati çekmek üzere elçiliğin bulunduğu caddede bir süre yere oturarak trafik akışına engel oldu.

Ermenistan'daki muhalif milletvekili Nikol Paşinyan, Erivan'da bu hafta devam eden protestolarda göstericilere hükümet binalarını kuşatmayı sürdürme çağrısında bulunmuştu.

Sarkisyan'ın önceden başbakanlık için uğraşmayacağını açıkladığını ifade eden Paşinyan ve diğer muhalifler, Sarkisyan'ı sözünü tutmamakla suçluyor.

Ermenistan'da 2008'den bu yana cumhurbaşkanlığı yapan Serj Sarkisyan 17 Nisan'da parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilmişti.

Yetkileri anayasa referandumu ile kısıtlanan cumhurbaşkanlığı makamına ise geçen ay Armen Sarkisyan seçilmiş ve geçen hafta yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini Serj Sarkisyan'dan devralmıştı.

Ermenistan'da 2015 yılında Sarkisyan'ın desteğiyle kabul edilen anayasal referanduma göre yürütme yetkisi cumhurbaşkanından başbakana devredilmişti.

Muhalifler, bütün yetkilerin başbakanda toplanmasına karşı çıkıyor.

Haber Ara