Dolar

32,5549

Euro

34,9057

Altın

2.426,38

Bist

9.645,02

Londra Belediye Başkanı Sadık Han: Trump, küresel tehdidin bir parçası

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, ABD Başkanı’nın Londra ziyaretinden bir gün önce yaptığı açıklamada, Trump’ın küresel tehdidin bir parçası olduğunu söyledi. Trump’ı, 20. yüzyıl faşistlerinin kullandığı taktikleri kullanmakla suçlayan Sadık Han, Başbakan Theresa May’e de, ABD Başkanı’nın politikalarını kınamaya çağırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-02 10:05:38

Londra Belediye Başkanı Sadık Han: Trump, küresel tehdidin bir parçası

buyuk2_45

Londra'nın Pakistan asıllı Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, ABD Başkanı Trump hakkında yaptığı açıklamada, “Trump küresel bir tehdidin parçası” dedi. Han, Başbakan Theresa May'e de, Trump'ın politikalarını kınamaya çağırdı.

“TRUMP'IN EYLEM VE
POLİTİKALARI TASVİP EDİLMEZ”

Trump'ı, 20. yüzyılın faşist diktatörleriyle karşılaştıran Sadık Han;
ABD Başkanı'nın Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde 2017'de yaşanan şiddet ve bir protestocunun öldürülmesi olayında yürüyüşü organize eden aşırı sağcıları açıkça kınamayı reddettiğini, Meksika sınırındaki çocukların ailelerinden ayrılmasını göz yumduğunu ve Müslümanlara seyahat yasağı getirdiğini hatırlattı. Sadık Han, ABD Başkanı'nın eylem ve politikalarının tasvip edilemeyeceğini söyledi.

“TRUMP, KÜRESEL TEHDİDİN EN KORKUNÇ
ÖRNEKLERİNDEN SADECE BİRİ”

Londra Belediye Başkanı Han, “Donald Trump, büyüyen bir küresel tehdidin en korkunç örneklerinden sadece biri. Aşırı sağcılar, dünya çapında yükselişe geçerek, kazanılmış haklarımızı ve özgürlüklerimizi, liberal ve demokratik toplumlarımızı yetmiş yıldan fazla süredir tanımlayan değerleri tehdit ediyor” dedi.

“ABD BAŞKANI, 20. YÜZYIL FAŞİTLERİNİN
KULLANDIKLARI TAKTİKLERİ KULLANIYOR”

Trump'ı, Rus lider Vladimir Putin ve Kuzey Kore Başkanı Kim Jong-un ile karşılaştıran Han; ABD Başkanı'nın, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın yanı sıra Fransa'nın ırkçı lideri Marine Le Pen ve İngiltere'nin Bağımsızlık Partisi lideri Nigel Farage'sı ie birlikte 20. yüzyılın faşistlerinin kullandığı taktikleri kullandıklarını, ancak yöntemlerinin farklı olduğunu söyledi.

“TRUMP EYLEMLERİYLE, KÜRESEL AŞIRI SAĞ
HAREKETİNİN BİR ÖNCÜSÜ”

Diktatörlerin, korku uyandırma ve sağlıklı bir demokrasinin temellerine saldırmak için yalanlar inşa ettiğini belirten Londra Belediye Başkanı Han, “Trump'ın, bu küresel aşırı sağ hareketinin bir öncüsü olarak görülmektedir. Sözleri ve eylemleriyle, aşırı sağ siyasi liderlere destek vermektedir” dedi.

HAN, BAŞBAKAN MAY'İ UYARARAK,
TRUMP'I KINAMAYA ÇAĞIRDI

Trump'ı kabul edecek olan İngiltere Başbakanı Theresa May'i uyaran ve ABD Başkanı'nın politikalarını kınamaya çağıran Londra Belediye Başkanı Han, “Trump'a büyük bir karşılama sunmak yerine, konuşmaları ve davranışlarının kabul edilmez olduğunu, mücadele ettiğimiz değerlere ve ilkelere ciddi bir tehdit oluşturduğunu söylemeliyiz” dedi.

buyuk3_19

“TRUMP, KIRMIZI HALİ İLE
KARŞILANMASIN” DEMİŞTİ

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, Trump'ın 3 Haziran'da İngiltere'ye yapacağı ziyareti öncesinde geçen ay yaptığı açıklamada da, “ABD başkanıyla yakın ilişkiler kurmamız gerekiyor; ancak kırmızı halıyı onun önüne serip resmi bir ziyafet düzenlememiz de gerekmiyor' dedi.

ABD Başkanı Trump'ın üç günlük bir ziyaret için yarın Londra'ya gelmesi bekleniyor.

Pakistan kökenli Sadık Han, 2016'da İşçi Partisi'nden Londra Belediye Başkanı seçilerek Batı Avrupa ülkelerindeki büyükşehirlerde belediye başkanı olan ilk Müslüman siyasetçi oldu.

Haber Ara