Dolar

32,5642

Euro

34,7387

Altın

2.492,67

Bist

9.524,59

Litvanya eski Cumhurbaşkanı Landsbergis:

Litvanya eski Cumhurbaşkanı Landsbergis:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 21:35:55

Litvanya eski Cumhurbaşkanı Landsbergis:
Litvanya'nın bağımsızlığını geri alınmasından sonra ilk cumhurbaşkanı olan Vytautas Landsbergis, "'2. Dünya Savaşı öncesi olduğu gibi Avrupa, uçurum kenarında" dedi.

Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi önünde toplanan Litvanya'nın bazı siyasi partileri temsilcileri, Ukrayna'nın bağımsızlık gününü kutladı.

Litvanya'nın eski cumhurbaşkanı Landsbergis, gazetecilere yaptığı konuşmada, "Sadece Ukrayna'ya değil belirsiz Avrupa'ya da yardım etmeliyiz. Biz, Avrupa'nın parçasıyız ve farklı görüşlere bölünmemeliyiz" dedi.

Ukrayna'nın kendi ordusunu oluşturduğunu ve güçlü ülke haline geldiğini kaydeden Landsbergis, Avrupa'nın ise güçlü olmadığını savundu. Landsbergis, şunları kaydetti:

"Avrupa, kendini aptalca aldatmaya müsaade ediyor. 2. Dünya Savaşı öncesi olduğu gibi Avrupa, uçurum kenarında. Ukrayna büyük tehlike ile karşı karşıya geliyor. Eğer paralı askerlere Ukrayna'nın doğusunda özerklik ve ya sınırlar tanırlırsa bu Sergey Lavrov'un zaferi olacak. Orada (Ukrayna'nın doğusunda) her gün insanlar ölüyor. Vladimir Putin geldi ve onları öldürüyor, böyle söylemek lazım ancak yapmıyorlar. Rusya, yalancı sözlerle Avrupa ve Ukrayna'yı kandırıyor. Avrupalılar ise neredeyse kendilerini suçlu hissediyorlar."

Haber Ara