Dolar

32,3351

Euro

35,1721

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Liste yayınlandı! Türkiye ikinci sırada

Dünya üzerinde, farklı yerlerde en çok askeri faaliyet gösteren ülkelerden biri de Türkiye oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 18:19:16

Liste yayınlandı! Türkiye ikinci sırada

Dünya üzerinde barışın tesis edilerek korunması yolundaki en önemli adımlardan biri, kendi ülkesi haricinde başka ülkelerde de asker bulundurma... Araştırma şirketi PWC de bu konu üzerinde bir faaliyet raporu hazırladı ve yurt dışında en aktif faaliyet gösteren ülkelerin ordularını derledi.

TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA

Listenin ikinci basamağında Türkiye yer aldı. Türkiye'nin terörü önleme ve barışı tesis etme faaliyetleri neticesinde gösterdiği üstün kararlılık, bağımsız araştırma şirketince belgelendi. Buna göre TSK'nın yüzde 13,2'lik biriminin yurt dışında görev yapıyor.

Gerek Suriye ve Irak'ta IŞİD ve PYD/PKK unsurlarına karşı gösterdiği terör karşıtı operasyonlar ile ismini öne çıkartan TSK, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerde NATO gücü ile birlikte faaliyet gösteriyor. Balkanlar ve Avupa'da da uluslararası birliklerle çalışan Türkiye, Katar ve Somali'de üs bulunduruyor.

va8tU_1511273086_8363

BİRİNCİ SIRADA ABD

İkinci sırada Türkiye'nin bulunduğu listede birinciliği ABD alıyor. ABD'nin de en çok faaliyet gösterdiği alanlar da Orta Doğu olarak görünüyor. PYD/PKK'ya sahip çıkmak için bölgede "koalisyon" adı altında birlikler oluşturan ABD, bölgedeki refahı ve barışı sağlamaktan ziyade kaosa destek vermeyi sürdürüyor.

ABD'nin faaliyet gösterdiği diğer sıcak bölgelerden biri de Asya bölgesi. ABD, özellikle Kuzey Kore etrafında çepeçevre bir abluka oluşturuyor.

Haber Ara