Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Lise öğrencisinin katil zanlısı hakim karşısında

Gölcük'te cesedi gömülü halde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi Ecem Balcı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile tutuksuz 5 kişinin yargılanmasına başlandı- Mahkeme heyeti, Ecem Balcı'nın otopsi raporunun gönderilmesi için yazılan yazının tekrarına, annenin intiharına ilişkin dosyanın istenilmesi için yazı yazılmasına, beyanlarda adı geçenlerin tanık sıfatıyla zorla getirilmesine karar

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-19 15:30:44

Lise öğrencisinin katil zanlısı hakim karşısında
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde cesedi gömülü halde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi Ecem Balcı'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık ile tutuksuz 5 kişi, hakim karşısına çıktı.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 16 Şubat'ta Gölcük'te ormanlık alanda toprağa gömülü halde cesedi bulunan lise öğrencisi Balcı'yı tasarlayarak kasten öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Süleyman Kara ile "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamasıyla adli kontrol tedbiri uygulanan diğer sanıklar K.A, R.Ö.Y, N.K, Y.K, İ.D. ve avukatları katıldı.

Duruşmada, lise öğrencisinin babası Gökhan Balcı ve avukatı da hazır bulundu.

Tutuklu bulunduğu Bandırma 2 Nolu T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlanan sanık Süleyman Kara, Ecem Balcı'yı öldürmediğini, karakolda gördüğü baskı nedeniyle Ecem'i öldürdüğü yönünde ifade verdiğini ileri sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Ecem'in annesi Esra E. ile bir yıl kadar gönül ilişkisi olduğunu anlatan Kara, yıl başından önce ilişkilerinin bittiğini fakat dostluklarının devam ettiğini söyledi.

Kara, ilişkileri süresince Ecem Balcı'nın sorunlarıyla ilgilendiğini belirterek, "Kaybolduğu gün beraberdik. Ecem'e araba kullanmayı öğretiyordum. Uzun zamandır direksiyon dersi veriyordum. Daha sonra siyah bir cip geldi ve ona binerek gitti." diye konuştu.

Ecem Balcı kaybolduktan 4 gün sonra çağrılması üzerine karakola gittiğini anlatan Kara, şöyle devam etti:

"Olayla ilgili sanıyordum fakat başka bir yerdeki define olayı nedeniyle çağrıldığımı gidince öğrendim. Burada define olayından dolayı tutuklandım. Karakoldan çıkarken Ecem'in annesi Esra bana bir kağıt verdi. Cezaevinde bulunduğum sırada Ecem'in babası Gökhan olayı medyaya taşıdı. Üzerime yıkılmaya çalışıldı. Esra'nın bana verdiği notta Ecem'in cesedinin yeri yazılıydı. En sonunda da 'İşimi Mehmet T'ye hallettirdim' yazıyordu. Bu şahıs kendisinin patronudur. Ayrıca, Esra'nın daha önce 8 yıl evli kaldığı İlhan isimli kişi sapığın biriydi. Ecem'e istismarda bulunduğunu biliyorum. En son eniştesi istismar etmiş. Olayın içinde çok büyük istismar var."

Kara, cezaevinden çıkınca bu defa Ecem Balcı olayıyla ilgili gözaltına alındığını aktararak, "Ecem'in olayını Cumhurbaşkanlığına yazmak istiyordum ama polislerin beni bırakmayacağını anlayınca ve delillerin yok olmaması için cesedin yerini gösterdim. Biran önce yargılama safhasına geçilmesi için cinayeti işlediğimi söyledim." şeklinde konuştu.

Esra E'nin verdiği notun arasında Ecem Balcı'nın sim kartının da olduğunu belirten Kara, "Bunu cezaevine geldiklerinde kardeşim Kezban'a verdim. Ecem'in telefonundan attığım mesajları annesinin talimatıyla attım. Ecem'e sahip çıkması için ikna etmek amacıyla babasına göstereceğini söyledi. Mesajların içeriğinde Esra'nın benden önceki erkek arkadaşı Vasfi Ç'nin Ecem'e yönelik istismar olayları geçiyordu." ifadelerini kullandı.

Söz verilen tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

- "Süleyman Kara'yı karakola ben götürdüm"

Baba Gökhan Balcı da anne Esra E'nin mesajıyla kızının kaybolduğundan haberi olduğunu, bunun üzerine karakola gittiğini ancak velayeti kendisinde olmadığı için başvurusunun kabul edilmediğini anlattı.

Aranmaları üzerine anne Esra E'nin Süleyman Kara ile karakola gelip kayıp başvurusu yaptığını söyleyen Balcı, kızını bulmak için uğraştığını fakat bulamadığını kaydetti.

Balcı, en son kızının erkek arkadaşı Bartu'ya ulaştığını belirterek, "En son attığı mesajları gösterdi. O mesajları görünce kanım dondu. Kendisini Süleyman'ın aldığı yazılıydı. Süleyman'ın define bulduğunu ve kendisine de taç vereceğini yazmış. 'Süleyman kimdir?' dedim. O ana kadar Süleyman'ı tanımıyordum. Süleyman'ı buldum ve karakola getirdim. Karakola ben getirdim. Başka olaydan araması varmış, tutuklandı." diye konuştu.

Ecem'in annesinin intiharı üzerine olayın büyüdüğünü aktaran Balcı, kızıyla arasının iyi olduğunu, velayeti annesinde olduğu için onunla yaşadığını söyledi.

Balcı'nın avukatı Aslıhan Şen ise olayın define cinayeti olduğunu düşündüklerini belirterek, "Define ayini için planlı bir şekilde kurban edildiğini ve Esra'nın da kızının bulunması konusunda tehdit edilerek intihara sürüklendiğini düşünüyoruz. Süleyman ısrarla maktulu yanına çağırmıştır. Kendisi Esra'yla olan ilişkisinin bitmesini istememektedir." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Ecem Balcı'nın otopsi raporunun gönderilmesi için yazılan yazının tekidine, anne Esra E'nin intiharına ilişkin dosyanın istenilmesi için yazı yazılmasına, beyanlarda adı geçen Aslı A, Elif K. ve Muhammet Emin D'nin tanık sıfatıyla zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

- Duruşma sonrası açıklama

Duruşma sonrası baba Gökhan Balcı ve avukatı Aslıhan Şen basın açıklaması yaptı.

Avukat Şen, lise öğrencisi Balcı'yı tasarlayarak kasten öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Süleyman Kara'nın daha önce mezar yerini gösterdiğini ve cinayeti nasıl işlediğine yönelik ifade verdiğini söyledi.

Cinayet zanlısı Kara'nın bugünkü celsede cinayeti işlemediğini beyan ettiğini belirten Şen, "Adli Tıp raporunu bekliyoruz. Rapor geldikten sonra herhangi bir istismar var mı, bir define cinayetine mi kurban gitti, Ecem'in annesinin intiharı bir intihar mı yoksa intihara yönlendirme mi, bunların hepsi araştırılacak. Annesi, Ecem kayıpken intihar etmişti. Bununla ilgili soruşturma da devam ediyor. Sayın mahkeme bununla ilgili dosyayı da istedi. Mahkemeye, adalete güveniyoruz. Kadın cinayetlerine artık gerçekten son vermek istiyoruz. Ecem, 17 yaşında kanser rahatsızlığı geçirmiş bir çocuk. Herkes bu davaya müdahil oldu. Elimizden geleni de yapacağız." diye konuştu.

Gökhan Balcı da sanıkların ifade değiştirdiğini kaydederek, "17 yaşında kızımı öldürdüler, cesedini 43 gün sonra bulduk. O zaman yerini söyleyenler, götürenler, detayına kadar itiraf edenler şimdi, 'Ben yapmadım, başkaları yaptı.' demeye başladı. Bu ilk duruşmaydı, bekleyip göreceğiz. İnşallah gereken en ağır cezayı alacaklar." ifadelerini kullandı.

- İddianame

İddianamede, tutuklu sanık Süleyman Kara hakkında "çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlaması yöneltilen diğer sanıklar için ise 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

- Olay

Değirmendere Hacı Halit Erkut Lisesi 10. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ecem Balcı, gördüğü kanser tedavisi nedeniyle okul yönetimine başvurarak 27 Aralık 2017'de eğitimine ara vermişti. Daha sonra 5 Ocak'ta evden ayrılan öğrenciden bir süre haber alamayan anne Esra E, kızı hakkında kayıp başvurusunda bulunmuştu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 16 Şubat'ta yapılan açıklamada ise soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler doğrultusunda kayıp kızın cesedinin, Gölcük ilçesindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunduğu bildirilmişti.

Süleyman Kara, Balcı'yı tasarlayarak kasten öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış, soruşturma kapsamında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamasıyla gözaltına alınan K.A, R.Ö.Y, N.K, Y.K. ve İ.D, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Bu arada 15 Ocak'ta, Kandıra ilçesi Kerpe beldesinin sahil kesiminde yer alan Kartal Kayalıkları mevkisinde denizde, anne Esra E'nin cesedine ulaşılmış, yetkililer olay yerinin yakındaki sırt çantasında intihar notu bulmuştu.

Haber Ara