Dolar

32,3375

Euro

35,1809

Altın

2.245,46

Bist

8.718,11

Lindsey Graham bu defa Trump'a destek verdi: Suriye'de tarihi çözümler mümkün

ABD'de Başkan Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeydoğusundaki Amerikan askerlerini çekme kararını ve Türkiye'nin operasyonunu en sert eleştiren senatörlerden biri olan Lindsey Graham, Trump'a destek verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-21 09:47:06

Lindsey Graham bu defa Trump'a destek verdi: Suriye'de tarihi çözümler mümkün

Fox News'a konuşan Graham, hafta sonunda Trump'la yaptığı görüşmenin iyimserliğini artırdığını söyledi ve "Eğer kartlarımızı iyi oynarsak, Suriye'de tarihi bazı çözümlere ulaşabiliriz" dedi.

İşte Graham'ın açıklamaları:

"Başkan, Kürtlerin (PYD/YPG) bugüne kadar yaptıklarını takdir ediyor. IŞİD'in geri dönmemesini teminat altına almak istiyor. IŞİD'in yeniden ortaya çıkmaması için Suriye'nin doğusunda Kürtlerle (PYD/YPG) ortaklığımızın sürmesini bekliyorum."

SURİYE PETROLÜ

"Başkan Trump bölgeye geniş bir perspektiften bakıyor" diyen Graham, ABD ve Kürtlerin, Suriye'deki petrol sahalarının modernizasyonu için birlikte girişimde bulunabileceklerini belirtti.

LINDSEY GRAHAM

64 yaşındaki Lindsay Graham, 2003'ten bu yana ABD Senatosu'nda görev yapıyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen isimleri arasındaki Graham aynı zamanda, Trump hakkında açılan görevden azil soruşturmasının Temsilciler Meclisi'nden Senato'ya geçerek devam etmesi halinde, konuyu ele alacak olan komisyonlar arasında yer alan Adalet Komisyonu'nun de başkanı.

 

Haber Ara