Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Lindsay Lohan, Suriyeli aileyi ikinci kez ziyaret etti

Lindsay Lohan, Suriyeli aileyi ikinci kez ziyaret etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 20:04:16

Lindsay Lohan, Suriyeli aileyi ikinci kez ziyaret etti
Hollywood yıldızı Lindsay Lohan, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapma anlamında büyük bir başarıya imza attığını belirterek, 'Bütün dünyanın kayıtsızlığına rağmen Türkiye çok güzel bir şekilde ev sahipliği yapıyor. Onun için de daha önce 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesini kalın kalın harflerle çizdim. Dünyada birçok ülkenin yapamadığını Türkiye yaptı. 5 büyük ülke söz verdi ama sözlerini tutmadı. Türkiye hakkında yapılan dezenformasyon nedeniyle Türkiye'ye gelmeye korkanlar oluyor ama ben kendimi çok rahat hissediyorum.' dedi.

Lohan, geçen hafta Sultanbeyli'de yaşayan Suriyeli bir aileyi ziyaret edip, tekrar ziyarete geleceğinin sözünü vermişti. Lohan, Suriyeli Hüseyin ailesini söz verdiği gibi ikinci kez ziyaret etti.

Ailenin küçük kızı Hela, Lohan'ı kapıda karşıladı. Lohan ve Hela sarılıp, kucaklaşarak hasret giderdi. Baba Muhammed Hüseyin ve çocuklarıyla uzun süre sohbet eden Lohan, çocuklara sık sık sarıldı ve onları öptü.

Daha önceki ziyaretinde tekrar geleceğine ve hediyeler getireceğine söz veren ünlü yıldız, çocuklara yanında getirdiği hediyeleri vermeyi de ihmal etmedi.

Gazetecilerin parmağındaki yarayı sorması üzerine Lohan, geçirdiği bir kaza sonucu parmağından yaralandığını ve canının çok acıdığını ancak Suriye'de yaşanan acılar karşısında böyle basit bir acıdan söz dahi edilemeyeceğini söyledi.

Ailenin yaşadıklarının kendisini çok etkilediğini bu nedenle ikinci kez ziyaret etme ihtiyacı duyduğunu aktaran Lohan, şunları kaydetti:

'Daha önce ziyaret ettim, bugün buraya tekrar geldim. Çünkü kol ve bacağından yaralanan bir babanın üç çocuğuna hem anne hem baba olması çok etkileyici. Biz sanatçılar sosyal medyayı kullanarak Suriye'de yaşanan drama dikkat çekmeye çalışmalıyız. Dünyayı bu konuda uyarmamız lazım. Bu bir ya da iki kişiyle olmaz. Sosyal medya ile duyulmayan sesler çok daha iyi duyulabilir. Ünlüler sosyal medyayı sadece kendi tanıtımlarını yapmak için değil, yardıma muhtaç olan insanların seslerini duyurmak için de kullanmalı. Türkiye, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapma anlamında büyük bir başarıya imza attı. Türkiye bu manada çok iyi bir iş yapıyor. Bütün dünyanın kayıtsızlığına rağmen Türkiye çok güzel bir şekilde ev sahipliği yapıyor. Onun için de daha önce 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesini kalın kalın harflerle çizdim. Dünyada bir çok ülkenin yapamadığını Türkiye yaptı. 5 büyük ülke söz verdi ama sözlerini tutmadı. Türkiye hakkında yapılan dezenformasyon nedeni ile Türkiye'ye gelmeye korkanlar oluyor ama ben kendimi çok rahat hissediyorum. Burada bize açık kollar var. Burada, kültür, aşk ve sevgi var, her şey burada.'

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye geliş hikayesini anlatan baba Muhammed Hüseyin, 'Evim bombalandı. İki ayağım ve bir elim incindi. İki ay boyunca Suriye'de ameliyat oldum. Orada asıl yapılması gereken ameliyatlar yapılamadı, sonra Türkiye'ye geldim. Sınırlar açıktı. Kahramanmaraş'a geldim. İki bacağımdan da ameliyat oldum. Sol bacağımda yara çok fazla var. Oradan birkaç tane daha ameliyat olmak zorunda kaldım. Maraş'ta 2 yıl kaldım. Sonra İstanbul'a geldim. İstanbul'a gelmekteki amacım aslında Almanya'ya gitmekti. Orada kardeşim var. Orada ameliyatlarımı olma ihtimalim çok yüksekti. Sonra Sultanbeyli'ye geldim. Burada Sultanbeyli Belediyesi ve yetkililer bize çok yardım etti.' diye konuştu.

Lohan'ın kendilerini ziyaret etmesinden çok mutlu olduklarını dile getiren baba Hüseyin, 'Benim geleceğe dair hiçbir umudum yoktu, çocuklarım için yaşıyordum ama Lohan, bizim hayatımızın akışını değiştirdi.'dedi.

Hollywood yıldızına ziyareti sırasında Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de eşlik etti.

Haber Ara