Dolar

32,5060

Euro

34,5619

Altın

2.493,80

Bist

9.548,09

Liderlerden 30 Ağustos mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi liderler bir mesaj yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 09:53:16

Liderlerden 30 Ağustos mesajları
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayınladığı mesajda, “Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir” dedi.

Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

"Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 93'üncü yıldönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyorum. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.

1071'deki Malazgirt zaferi, 1075'te Selçuklu Devleti'nin kuruluşu, Anadolu topraklarının kendimize vatan kılınmasını da beraberinde getirmiştir. Osmanlı Devleti döneminde bir yandan Avrupa'nın, diğer yandan Afrika'nın içlerine kadar ilerlemiş olsak da, vatanımız olarak kalbimizin attığı yer daima Anadolu ve Rumeli toprakları olmuştur. Kurtuluş Savaşı'yla bu toprakların önemli bir bölümünü, yeni devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları içinde tutmayı başarabildik. Büyük Taarruzla, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır" "TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız.

Güney sınırlarımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamı ülkemiz için ciddi güvenlik sorunlarına yol açmaktadır.

Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. "bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. " BAŞBAKAN VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU

Başbakan Davutoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odaklarının emellerine asla ulaşamayacağını ve millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kahraman ecdat tarafından gerçekleştirilen büyük istiklal mücadelesinin 30 Ağustos 1922'de zaferle tamamlandığını anımsatan Davutoğlu, "Bu zafer, bağımsızlık ve vatan şuuruyla temayüz eden millet ruhunun tarihimizdeki en görkemli örneklerinden biridir. Emperyalist saldırılar karşısında milletimizle birlikte kahraman ordumuzun sergilediği cesaret ve fedakarlığın, düşmana karşı milletçe yekvücut mücadele etmenin destansı belgelerindendir" ifadesine yer verdi.

Davutoğlu, bu büyük zaferle birlikte vatan topraklarının bir defa daha Türk milletinin kaderiyle bütünleştiğini ve akabinde de Türkiye Cumhuriyeti'nin vücut bulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlarda bile tek yürek, tek millet halinde mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. 30 Ağustos zaferiyle taçlanan bu sağlam ruh ve şuur, inanıyorum ki milletimizi diri tutmaya ve bütün canlılığıyla geleceğimizi ihya etmeye devam edecektir. İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği medeniyet iddiamızı gerçekleştirmek için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz."

Davutoğlu, Türkiye'yi evrensel demokrasi ilkeleriyle uyumlu, vatandaşlarının yüksek hayat standartlarına sahip olduğu, bütün ayırımcı uygulamalardan tamamen arınmış, tüm vatandaşlarının özgürce, emniyet, huzur ve güven içinde yaşadığı güçlü bir dünya ülkesi haline getirme kararlılığını sürdürdüklerini vurguladı.

"Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşmayacak"

Ülkenin birlik bütünlüğüne zarar vermeyi hedef alan bütün şer odaklarıyla mücadele etmeyi istiklal ve istikbal davalarının şartı olarak gördüklerinin altını çizen Davutoğlu "Türkiye'yi bir yönetim ve güvenlik zafiyetiyle karşı karşıya getirmeyecek şekilde ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için mücadele ediyoruz. Terör örgütlerine ve cinayet şebekelerine karşı yürüttüğümüz mücadele, vatandaşlarımızın hayat hakkına, demokrasimize ve ülkemizin bekasına yönelik tehditlere karşı istiklal ruhumuzun tezahürüdür" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, devletin bütün azamet ve kudretiyle ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçlerin karşısında olacağını belirterek, "Türkiye'yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır" ifadesini kullandı.

"Büyük Türkiye hedefimize doğru milletçe yürüyoruz"

Her kayıt ve şartta bütün sorunların demokrasi ve hukuk zemininde çözülmesi için samimiyetle ve kararlılıkla yola devam ettiklerini vurgulayan Davutoğlu, milletten aldıkları güçle Türkiye'yi 21. asrın güçlü, ileri devletlerinden biri haline getirmek için büyük emekler sarfettiklerini kaydetti. Davutoğlu, bütün vatandaşlarını hukuk ve adaletle kucaklayan büyük Türkiye hedeflerine doğru milletçe yürüdüklerini bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyeti demokrasiyle güçlendirerek milletin mutluluğunu artırmaya ve yaşanılan arızi sorunları aşmaya bütün güçleriyle gayret gösterdiklerinden herkesin emin olması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanları ile bütün şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum." CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak, bunlara karşı 93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz.” dedi.

CHP Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamayla, Kılıçdaroğlu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımlandı. Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle: “26 Ağustos günü başlayıp Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasında ordumuzun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Anadolu'nun kahraman evlatları işgalci düşmanı ve işbirlikçilerini vatan topraklarından atmış, bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı vermiştir. Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak, bunlara karşı 93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizin kanıyla yazdığımız, bu büyük zaferi kutluyor, zaferin ve yurdumuzun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.”

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı DEVLET BAHÇELİ, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin içinde kıvrandığını belirttiği puslu günleri aşacağını kaydeden Bahçeli, kutlama mesajında "Her gün şehit versek de her gün terörün hain ve rezil yüzüyle karşılaşsak da, umutsuzluğun koyu sisi gelecekle ilgili parlak düşlerimizin önüne geçemeyecek, insanımızın birbirine düşmanca muamelesine ortam açamayacaktır. Türkiye içinde kıvrandığımız ve gittikçe kemikleşen puslu günleri mutlaka aşacaktır. Türk milleti bugünkü stratejik çalkantıyı, keskin inişi, tuzak ve komplo bezirgânlarının eş zamanlı devreye koydukları imha senaryosunu eninde sonunda rafa kaldıracaktır" dedi. "ŞEHİTLERİMİZ BİZLERE MİRAS BIRAKMIŞLARDIR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş şifrelerinin 30 Ağustos Zaferi'nin ruhunda gerçek anlamını bulduğunu belirten Bahçeli, "Türk milleti 93 yıl evvel Dumlupınar'da muazzam bir zafere, yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Esaret emelleri, emperyalist hevesler, düşman tasallutu, küresel abluka milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle hem kırılmış hem de püskürtülmüştür. 30 Ağustos vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtan, geleceğimizin önündeki kalın duvarları yıkan milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında taarruza geçen Türk ordusu; 30 Ağustos 1922'de zalimlerin koalisyonuna ve işgalcilerin küstahlıklarına karşı namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden, hiç korkmadan yapmıştır. Sonuçta kazanan aziz milletimiz, sonunda başarıyı hak eden fazilet ve hamiyet dolu milli yürekler olmuştur. 30 Ağustos'ta köleliğe, teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en kalıcı, en net cevap ve cesur karşılık verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş şifreleri, kurucu felsefenin dayandığı temel moral ve motivasyon kaynakları 30 Ağustos Zaferi'nin ruhunda gerçek anlam ve muhtevasını bulmuştur. İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke sürmeye cüret eden iç ve dış karanlık odaklar 30 Ağustos'la beraber kovulmuş, hak ettikleri malum akıbetle tanışmışlardır. Türk milletinin kutlu varlığına pranga vurmak için birbiriyle yarışan husumet ittifakı layık olduğu acı dersini meydanlarda almıştır. Bilmek lazımdır ki, şehitlerimiz bu aziz vatanın manevi zırhı, gazilerimiz geçilmez kaleleri mertebesine kademe kademe yükselmişler ve bizlere üzerinde tahribat yapılmasına izin vermeyeceğimiz bir miras bırakmışlardır. Zaferlerimizi gölgeleyip egemenlik haklarımızı savsaklamaya kalkışanlara 30 Ağustos şuuruyla, çelik gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse hatırdan çıkarmamalıdır" ifadelerini kullandı. "HER GÜN ŞEHİT VERSEK DE..."

MHP Lideri Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını, şu sözlerle sürdürdü:

"Türk milleti tarih boyunca nice zorluğu, nice musibet ve melaneti aşmayı bilmiştir. Gerekirse aynısı heyecan ve kararlılıkla tekrarlanabilecektir. Bu nedenle, bugünkü acıklı ve yürek yaralayıcı ülke tablosundan dolayı hiçbir art niyetli çevre, hiçbir bedbaht ham ve boş hayale kapılmamalı, Türkiye'nin tükenişine şahit olacaklarını düşünmemelidirler. Her gün şehit versek de, her gün terörün hain ve rezil yüzüyle karşılaşsak da, umutsuzluğun koyu sisi gelecekle ilgili parlak düşlerimizin önüne geçemeyecek, insanımızın birbirine düşmanca muamelesine ortam açamayacaktır. Türkiye içinde kıvrandığımız ve gittikçe kemikleşen puslu günleri mutlaka aşacaktır. Türk milleti bugünkü stratejik çalkantıyı, keskin inişi, tuzak ve komplo bezirgânlarının eş zamanlı devreye koydukları imha senaryosunu eninde sonunda rafa kaldıracaktır. Unutulmasın ki, varlığımızın güvencesi 30 Ağustos Zaferi ve taarruz ruhudur. Ve bu ruh hala içten içe kaynamakta, açığa çıkmak için uygun zamanı beklemektedir. Bu düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi saygı ve şükranla yâd ediyor, ebediyete irtihal etmiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum"

Haber Ara