Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

Libya ordusu, Sirte’yi de ele geçirdi

Libya ordusunun Trablus'un 450 kilometre doğusunda yer alan Muammer Kaddafi'nin Sirte kentini de darbeci Hafter milislerinden geri aldığı açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-07 07:33:49

Libya ordusu, Sirte’yi de ele geçirdi

Ülkenin doğusundaki Halife Hafter güçlerine karşı yoğun bir temizlik harekatı başlatan, bu kapsamda başkent Trablus'un yanı sıra Terhune ve Ben Velid kentlerinde kontrolü sağlayan Libya Ordusu,  Trablus'un 450 kilometre doğusunda yer alan Sirte kentini de darbeci Hafter milislerinden geri aldığını bildirdi.

Libya Ordusu'ndan yapılan açıklamaya göre; Sirte, buranın güneyindeki Vişke bölgesi, ülkenin ortasındaki Cufra Askeri Hava Üssü ve çevre bölgelerini Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak amacıyla ‘Zafer Yolları' adı verilen yeni bir harekat başlatıldı.

Ordunun Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, orduya bağlı hava unsurlarının, Sirte çevresindeki Hafter milislerine yönelik 5 hava harekatı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kununu, Hafter milislerine, silah bırakma ve adalete teslim olma çağrısı yaparak, Sirte'nin önde gelenlerine de “şehrin savaş felaketiyle yüzleşmemesi” çağrısını yinelediklerini vurguladı.

Vişke beldesinde kontrolü sağladığını açıklayan Libya Ordusu, akşam saatlerinde ise başkentin yaklaşık 450 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte'ye giriş yaptığını bildirdi.

Sirte, Libya'yı 42 yıl yönettikten sonra 2011 yılında Arap Baharı ayaklanmaları sonucu devrilen Muammer Kaddafi'nin memleketi olarak biliniyor.

Öte yandan Libya hükümeti, Petrol Tesisleri Güvenliği Müdürlüğü en büyük petrol sahası Şerare doğalgaz alanı ile Melite Petrol kompleksi arasındaki bağlantı borusunun vanalarını açtığını ilan etti.

Haber Ara