Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

Libya Ordusu havadan ve karadan vuruyor! Hafter köşeye sıkıştı

Libya’da Meşru Mutabakat Hükümeti’ne bağlı ordu güçlerinin son günlerde başlattığı 'Öfke Volkanı Operasyonu’ başarılı bir şekilde sürüyor. Libya ordusu dün ve bu gece sabaha karşı düzenlediği hava operasyonlarında ve topçu saldırılarında darbeci Hafter güçlerine ağır kayıplar verdirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-04 09:31:14

Libya Ordusu havadan ve karadan vuruyor! Hafter köşeye sıkıştı

Libya'da BAE, Mısır, Suudi Arabistan, Rusya ve Fransa destekli darbeci Hafter, giderek köşeye sıkışmaya başladı.

BM'nin meşru saydığı ve Türkiye'nin de destek verdiği Meşru Mutabakat Hükümeti'ne bağlı ordu güçlerinin son günlerde başlattığı 'Öfke Volkanı Operasyonu' başarılı bir şekilde sürüyor.

Meşru Libya ordusu, dün ve bu gece sabaha karşı düzenlediği hava operasyonlarında ve topçu saldırılarında darbeci Hafter güçlerine ağır kayıplar verdirdi.

Libya Ordusu topçuları ve hava unsurları, başkent Trablus'un güney ve güneybatı bölgelerinde darbeci Hafter milislerine operasyon düzenledi.

Libya Hükümeti'ne bağlı Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Libya Ordusu başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalanı'nın yakınlarında Hafter milisleri ve paralı askerlerinin içinde bulunduğu bir askeri aracı havan topu atışıyla vurarak etkisiz hale getirdi.

Başkentin güneybatısında ise Libya Ordusu hava unsurları gece operasyonu düzenledi. Söz konusu operasyonda Vatiyye Hava Üssü ve Batın el-Cebel arasındaki yolda Hafter milislerine ait silah ve mühimmat yüklü bir askeri araç hedef alındı.

VATİYYE HAVA ÜSSÜ'NE
3 HAVA OPERASYONU DAHA

Libya Ordusu resmi sözüsü Yarbay Muhammed Kununu, yaptığı açıklamada, Libya Ordusu hava unsurlarının Vatiyye Hava Üssü'ndeki Hafter milislerine yönelik 3 hava operasyonu düzenlediğini duyurdu.

Operasyonun gece yarısından sonra yapıldığını ifade eden Kununu açıklamasında, ölen ve yaralanan Hafter milislerinin durumu ile ilgili herhangi bir detay vermedi.

Libya Ordusu dün akşam saatlerinde başkentin güneyindeki Suk el-Ehad bölgesinde yer alan Hafter milislerini havan atışıyla hedef almış, başkentin yaklaşık 25 kilometre güneydoğusundaki Vadi er-Rebi bölgesindeki silah depolarını da ağır top atışıyla vurmuştu.

HAFTER MİLİSLERİ KAÇARKEN EVLERE MAYIN YARLEŞTİRİYOR

Öte yandan Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı grupların darbeci komutanı Halife Hafter'e bağlı milislerin Trablus'un güneyinden çekilirken evlere mayın yerleştirdiği bildirildi.

Libya ordusuna bağlı Öfke Volkanı Operasyonu iletişim merkezinden yapılan açıklamada, "Terörist Hafter milisleri Trablus'un güneyinden kuvvetlerimiz tarafından kovulurken, kaçmadan önce bölgedeki evleri mayınlamışlardır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, Patlayıcı Maddeler İdaresi'nin bir yıldır süren saldırılar sırasında Hafter milislerinin bölgede kullandığı füze, roket cinsinden 5 ton savaş artığı tespit ettiği ve bunların imha edildiği belirtildi.

Haber Ara