Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Libya için Londra'da buluştular

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz es-Serrac da katıldığı 'Libya toplantısı' Londra'da yapılıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 16:06:45

Libya için Londra'da buluştular

Boris Johnson'ın ev sahipliğindeki toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz es-Serrac da katılıyor. Toplantıda Dünya Bankası'nın ekonomisinin çökmekte olduğu konusunda uyarıda bulunduğu Libya'da, bu ülkeye maddi yardımların artırılması konusu ele alınacak.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde Dışişleri Bakanlığında yapılan toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac katılıyor. Libya'daki ekonomik ve siyasi durumun ele alındığı toplantıda ayrıca Fransa, İtalya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden yetkililer hazır bulunuyor.

Dünya Bankası'nın ekonomisinin çökmekte olduğu konusunda uyarıda bulunduğu Libya'da, bu ülkeye maddi yardımların artırılması toplantıda ele alınıyor.

Toplantı çerçevesinde Suriye'deki krizin de ele alınması öngörülüyor. ABD Dışişleri Bakanı Kerry dün İrlanda'nın başkenti Dublin'deki temaslarında yaptığı açıklamada, Washington ile Moskova arasındaki sıkıntılara karşın barış görüşmelerine gelecek aylarda yeniden başlamanın mümkün olabileceğini söylemişti.
Kerry'nin bugün İngiltere'deki temasları çerçevesinde ayrıca Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han ile bir araya gelmesi bekleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara