Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Libya'daki Mitiga Havaalanı'nda uçuşlar tekrar başlıyor

Çatışmaların sona erdiği Mitiga Havaalanı'nda uçuşlar yarından itibaren yeniden başlayacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-18 20:21:53

Libya'daki Mitiga Havaalanı'nda uçuşlar tekrar başlıyor
Libya makamları, başkent Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havaalanı çevresinde çıkan çatışmalar nedeniyle 15 Ocak'ta durdurulan uçuşların yarından itibaren yeniden başlayacağını belirtti.

Mitiga Havaalanı Basın Ofisi Müdürü Halid Ebu Gıris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların sona ermesiyle birlikte havaalanının 19 Ocak Cuma gününden itibaren kısmi (sadece gelişler), 20 Ocak Cumartesi gününden itibaren ise çift yönlü olarak faaliyete geçeceğini söyledi.

Gıris, gerekli onarım işlemlerinin tamamlandığı salı gününden bu yana havaalanının teknik açıdan uçuşlara hazır olduğunu aktardı.

- Afrika Havayolları yapılamayan seferlerine başlıyor

Öte yandan Mitiga'daki çatışmalarda uçakları zarar gören Afrika Havayolları'nın da yapılamayan seferlerine bugünden itibaren başlayacağı kaydedildi.

Afrika Havayolları Mısrata Bölge Müdürü Muhammed es-Sebti, Mısrata Havaalanı'ndan İstanbul'a ilk uçuşun bu akşam gerçekleştirileceğini, zarar gören tüm uçakların onarım işleminin 10 gün içinde tamamlanacağını ve uçuşların normal seyrinde devam edeceğini ifade etti.

Mitiga Havaalanı'ndaki uçuşlar, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı "Caydırıcı Güç" adlı birim ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle 15 Ocak Pazartesi gününden bu yana yapılamıyordu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara