Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Libya'daki DAEŞ operasyonları

Libya'daki DAEŞ operasyonları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 13:45:14

Libya'daki DAEŞ operasyonları
Libya'nın kuzeyindeki Sirte kentinde terör örgütü DAEŞ'e düzenlenen operasyonlarda 80 terörist ile Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerden 8 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

UMH'ye bağlı El-Bunyan el-Mersus Operasyonları Sözcüsü Muhammed el-Gasri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Karadaki çatışmalar sabah saatlerinden itibaren durdu ancak hava güçlerimiz zaman zaman bazı saldırılar düzenliyor." dedi.

Sirte'deki savaşın artık son aşamasına geldiğini kaydeden Gasri, "Çatışmalar her an yeniden başlayabilir. Dünkü mücadelede El-Bunyan el-Mersus güçlerinden 8 kişi hayatını kaybetti ve 50'den fazla kişi yaralandı." diye konuştu.

Öte yandan El-Bunyan el-Mersus Operasyonları Medya Ofisi'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi sayfasında yer alan açıklamada, Sirte'de dün çıkan çatışmalarda 80 teröristin öldürüldüğü aktarıldı.

DAEŞ unsurlarının dün Sirte Limanı'ndaki El-Bunyan el-Mersus güçlerini arkadan kuşatma girişinde bulunduğuna işaret edilen açıklamada, bu nedenle Sirte'nin en uç noktasında bulunan ve örgütün konuşlandığı yer olan El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'ndeki El-Kambu bölgesine yönelik askeri operasyonun öne alındığı ifade edildi.

El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'nin doğusunda bulunan Sirte Limanı yakınında 55, teröristlerin güvenlik güçlerince püskürtüldüğü Kambu bölgesinde ise 25 DAEŞ militanının cesedinin bulunduğu bilgisine yer verildi.

Sirte'nin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi için geçen mayıs ayında "El-Bunyan el-Mersus" adıyla bir operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, eylül ayında aralarında örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Ciza el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı.

Ancak bu tarihten itibaren DAEŞ'in tuzakladığı bombalar ve mayınlar nedeniyle can kayıplarının olmaması için El-Bunyan el-Mersus birliklerinin El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'ne girmediği, operasyonların kısmen durduğu belirtilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara