Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Libya'da Trablus yönetimi, Hafter güçlerinin Sirte iddiasını yalanladı

Halife Hafter güçleri, dün akşam, Libya'nın kıyı kenti Sirte'yi ele geçirdiklerini açıkladı. Trablus merkezli meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti ise bu iddiaları yalanladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 10:38:02

Libya'da Trablus yönetimi, Hafter güçlerinin Sirte iddiasını yalanladı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Hafter güçleri sözlcüsü Sözcüsü Ahmet el Mismari, dün akşam Bingazi'de yaptığı basın açıklamasında, Hafter güçlerinin, Trablus hükümetinin kontrolündeki Sirte'yi ele geçirdiğiniaçıkladı.

hafter-sozcu
Ahmet El Mismari

Fransız haber ajansı Reuters da Hafter'in Sirte'yi ele geçirdiğini iddia ederek, bölge sakinleriyle konuşulduğunu duyurdu.

AFP Haber ajansı ise UMH'ye bağlı güçlerin Facebook hesaplarından açıklama yaptıklarını duyurdu. Açıklamada "Hafter terörist milisleri ile karşı karşıya oldukları" ve bu güçlerin yanı sıra savaşan Çadlı "paralı askerler"in de olduğu ifadeleri yer aldı.

UMH YALANLADI: SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ

Hafter güçlerinin iddialarının ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, darbeci General Halife Hafter milislerinin Sirte'ye yönelik saldırısının püskürtüldüğünü açıkladı.

Sirte'yi Koruma ve Güvenliği Sağlama Gücünden yapılan yazılı açıklamada, Hafter güçlerinin kente doğru ilerlediğine ve bazı bölgeleri ele geçirdiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

HAFTER'İN İKİ ZIRHLI ARACI KULLANILAMAZ HALDE

Açıklamada, başkent Trablus'un yaklaşık 400 kilometre doğusundaki Sirte'nin doğusunda yer alan 17. Kapı yakınlarında Hafter milislerine ait iki zırhlı aracın kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

AKŞAM SAATLERİNDE YAŞNANA ÇATIŞMALAR KENTİN DIŞINDA GERÇEKLEŞTİ

"Hafter milislerinin Sirte'ye yönelik saldırıları püskürtüldü." ifadelerine yer verilen açıklamada, kentte durumun tamamen kontrol altında olduğu, akşam saatlerindeki çatışmaların ise kentin dışında meydana geldiği aktarıldı.

BAE, SİRTE'Yİ VURMUŞTU

Öte yandan UMH, Hafter destekçisi Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), 4 Ocak'ta Sirte kentindeki sivil alanları silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) hedef aldığını açıklamıştı.

Sirte'yi Koruma ve Güvenliği Sağlama Gücü Sözcüsü Taha Hadid de AA muhabirine yaptığı açıklamada, BAE'nin düzenlediği saldırıda 1 kişinin yaralandığını kaydetmişti. BAE ise iddiaları reddetti.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı.

ERDOĞAN: TÜRK ASKERİ PEYDERPEY GİDİYOR

Bunun yanı sıra 5 Ocak akşamı CNN Türk-Kanal D ortak yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk askerlerinin Libya'ya 'peyderpey' gönderilmeye başlandığını açıklamıştı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1331355_2

Haber Ara