Dolar

32,5898

Euro

34,6925

Altın

2.531,03

Bist

9.524,59

Libya'da siyasi uzlaşı arayışları

Libya'da siyasi uzlaşı arayışları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 19:13:21

Libya'da siyasi uzlaşı arayışları
Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, önümüzdeki iki hafta içinde Libya krizine çözüm bulunacağını söyledi.

Fas'ın Suheyrat kentindeki uzlaşı görüşmelerine başkanlık eden Leon, düzenlediği basın toplantısında, Libya'daki endişe verici durum nedeniyle krize çözüm bulma konusunda acele edilmesi gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki iki hafta içinde Libya krizine çözüm bulunacak" dedi.

Görüşmelerde, ulusal birlik hükümetinin başkanı olarak görev yapabilecek isimlerin belirlenme şeklinin ele alındığını ve bu isimlerin gelecek hafta netleşip açıklanacağını ifade eden Leon, belirlenen isimlerin Temsilciler Meclisi ve Milli Genel Kongre'yle (MGK) konuşulduktan sonra diyalog görüşmelerinde bulunan diğer katılımcılara sunulacağını kaydetti.

Tobruk parlamentosunu boykot eden üye Fethi Beşağa, çarşamba günü Cenevre'de yapılacak diyalog görüşmelerinde ulusal birlik hükümetinin başkanı ve iki yardımcısı için isimlerin önerileceğini ifade etti.

Bağımsızlar grubundan görüşmelere katılan Tevfik eş-Şuheybi de ulusal birlik hükümetinin Eylül'ün 20'sinden önce kurulacağı tahmininde bulundu.

Şuheybi ayrıca MGK'ya diyalog görüşmelerine katılım çağrısı yaptı.

Libya krizinin tarafları arasındaki uzlaşı görüşmelerinin yeni turu, dün Fas'ın Suheyrat kentinde başlamıştı.

Libya'da son bir yıldır, biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclis ve rakip yönetim bulunuyor.

Haber Ara