Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

Libya'da siyasi kriz

Libya'da Tobruk hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed ed-Dayiri'nin hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevinin askıya alındığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-14 10:06:37

Libya'da siyasi kriz

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hükümete bağlı devlet kurumları ve bakanlıkların denetiminden sorumlu Libya İdari Denetleme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Muhammed ed-Dayiri'nin hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında ihtiyati olarak görevinin askıya alındığı belirtildi.

Açıklamada, ilgili kurumlara, kararın uygulanması çağrısında bulunuldu.

İsmini vermek istemeyen bir bakanlık yetkilisi ise yaptığı açıklamada, Denetleme Kurulu'nun kararının, Dayiri'nin Libya'nın Kahire Büyükelçisi Fayez Cibril'i görevden alması ve yerine başka birini atamasına tepki olarak alındığını iddia etti.

Yetkili, eski Büyükelçi Cibril'in devlet içinde önemli bir gücü olduğu ve bu gücü kullanarak denetleme kurulunun söz konusu kararı çıkarmasında etkili olduğunu savundu.

Denetleme Kurulu'nun verdiği kararların, bağlayıcı olup olmadığı ve Dayiri hakkında yürütülen soruşturmanın ne olduğu hakkında bilgi verilmedi.

İki gün önce Libya'nın Kahire Büyükelçisi Cibril görevinden alınarak yerine Salih ed-Dersi getirilmişti.

Libya'da 17 Şubat 2011'deki devrimin ardından ülkede siyasi istikrarsızlık ve rakip gruplar arasında çatışmalar baş göstermiş, geçen yıl emekli General Halife Hafter'in başlattığı darbe girişimi Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Ülkede son bir yıldır biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi), diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclis ve birbirine rakip iki yönetim bulunuyor.

Haber Ara