Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Libya'da sığınmacılara ateş açtılar

Uluslararası Af Örgütü, Libya sahil koruma personelinin, Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere saldırdığını ve onları kurtarmadığını öne sürdü

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 09:14:11

Libya'da sığınmacılara ateş açtılar

Uluslararası Af Örgütü, Libya sahil koruma personelinin, Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere saldırdığını, onları dövdüğünü ve ateş açtığını ileri sürdü. Af Örgütü ayrıca çok sayıda mültecinin yakalandıktan sonra işkenceye maruz kaldığını bildirdi.

Örgütün Berlin'de yaptığı açıklamada, Libya Sahil Koruma personelinin Libya'dan çıkarak İtalya'ya ulaşmaya çalışan mültecilere denizde saldırdığı, onları dövdüğü ve ateş açtığı ileri sürüldü.

MÜLTECİLERLE DOLU TEKNE KURTARILMADI

Af Örgütü ayrıca Libya'dan kaçan mültecinin yakalandıktan sonra Libya'daki tutuklu merkezlerine konulduklarını, burada mültecilere işkence ve kötü muamelede bulunulduğunu duyurdu. Uluslararası Af Örgütü yetkilileri, mültecilerin Libya'daki tutuklu evlerinde işkence ve kötü muamaleye maruz kaldığı yönünde ifade verdiklerini bildirdiler.

Af Örgütü, Libya Sahil Koruma'ya bir keresinde batmakta olan ve içinde 120 kadar mültecinin bulunduğu bir tekneyi kurtarmadığı, zor durumdaki mültecilere yardım elini uzatmadığı suçlamasını da yöneltti.

 

Haber Ara