Dolar

32,5503

Euro

34,9204

Altın

2.423,64

Bist

9.722,09

Libya'da kaçırılan diplomatlar serbest bırakıldı

Tunus Dışişleri Bakanı Tayyip Bekkuş, ülkesinin Libya’da bir hafta önce kaçırılan 10 diplomatının serbest bırakıldığını ve ülkelerine geri döndüğünü açıkladı. Bekkuş Tunus Trablus Konsolosluğu'nun kapatılacağını da duyurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 14:22:29

Libya'da kaçırılan diplomatlar serbest bırakıldı

Reuters'e konuşan Tunus Dışişleri Bakanı Tayyip Bekkuş, Libya'da silahlı kişiler tarafından kaçırılan diplomatların tamamının serbest bırakıldığını ve Tunus'a ulaştıklarını açıkladı. Bekkuş, diplomatları kurtarmak amacıyla onları kaçıran grupla yapılan müzakerenin detaylarını vermedi. Kaçırma eylemini üstelenen bir grup olmamıştı ancak diplomatların serbest bırakılması, Tunus'ta terör bağlantısı iddiasıyla tutuklu bulunan bir Libya vatandaşının mahkemece ülkesine iade edilme kararından sonra geldi.

Bekkuş, Tunus Trablus Konsolosluğu'nun kapatılacağını da duyurdu.

Tunus konsolosluğundan kaçırılan 10 diplomattan 3'ünün Salı günü serbest bırakılmıştı.

Libya'nın başkenti Trablus'taki konsolosluğu baskın düzenleyen silahlı grup, 10 konsolosluk çalışanını kaçırarak bilinmeyen bir yere götürmüş ve Tunus yönetiminden tutuklu bulunan Fecr-i Libya Kuvvetleri liderlerinden Kuleyb'in serbest bırakılmasının da içinde olduğu bazı taleplerde bulunmuştu.

Diplomatlar karşılığında Fecr-i Libya komutanı istenmişti

Tunus'un Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Thami Abduli, Tunus Haber Ajansı'na (TAP) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, konsolosluk çalışanlarını kaçıranlarla yürütülen müzakerelerin başarılı şekilde ilerlediğini kaydetmişti.

Abduli, müzakereler sırasında eylemi gerçekleştirenlere, kaçırılanların serbest bırakılmasının ardından, Tunus'ta tutuklu bulunan Fecr-i Libya Kuvvetleri liderlerinden Velid Kuleyb'in salıverilmesi konusunun görüşülebileceğini ifade etmişti.

Haber Ara