Dolar

32,5047

Euro

34,7411

Altın

2.485,31

Bist

9.490,67

Libya'da bombalı saldırılar: 22 ölü

Bingazi kentindeki bir cami önünde ardı ardına yaşanan iki patlama sonucu 22 kişi yaşamını yitirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-24 07:49:09

Libya'da bombalı saldırılar: 22 ölü

Tobruk merkezli Temsilciler Merkezine bağlı Özel Kuvvetler Komutanı Said Milad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingazi'deki Selmani bölgesinde bulunan Biat er-Rıdvan Camisi'nin önünde cemaatin çıkışı sırasında bombalı bir aracın patlatıldığını belirtti. Olaydna bri kaç saat sonra aynı yerde ikinci bri bombalı saldırı yapıldı. Ölü sayısı 22'ye yükseldi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

El-Cela Devlet Hastanesinin Facebook sayfasından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda yaralanan 21 kişinin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Güvenlik kaynakları ise saldırıda Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine bağlı Soruşturma ve Tutuklama Bölük Komutanı Ahmed el-Feyturi'nin de hayatını kaybettiğini, yine bu meclise bağlı Libya Genel İstihbarat Servisi Casuslukla Mücadele Bölümü Sorumlusu El-Mehdi el-Fellah'ın yaralandığını kaydetti. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Bingazi'deki Selmani bölgesinde bulunan Biat er-Rıdvan Camisi önünde cemaatin çıkışı sırasında bombalı iki aracın patlatıldığı bildirilmişti.

SUİKAST İHTİMALİ

Temsilciler Meclisine bağlı Özel Kuvvetler Komutanı Said Milad, saldırıyla önemli bir şahsiyetin hedef alınması ihtimali üzerinde durduklarını ifade etmişti.

Haber Ara