Dolar

32,5692

Euro

34,7313

Altın

2.485,64

Bist

9.524,59

Libya Başbakanı Serrac: Zafere bir adım daha yaklaştık

Libya Başbakanı Serrac, ordunun, Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü sağlamasının ardından diğer bölgeleri de milislerden arındırmak için operasyonlara devam edeceklerini belirtti. Üssün alınmasının savaşın sonu anlamına gelmediğini belirten Serrac, zafere bir adım daha yakınlaştıklarını ifade etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-18 15:52:55

Libya Başbakanı Serrac: Zafere bir adım daha yaklaştık

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Libya Ordusu Başkomutanı sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nün alınması için mücadele veren şehitlere Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi.

Üssün alınmasının savaşın sonu anlamına gelmediğini belirten Serrac, zafere bir adım daha yakınlaştıklarını ifade etti.

Serrac, sivil devlet ve demokrasi adına verilen bu mücadelede tüm kent ve bölgeler milislerden temizlenene kadar operasyonların süreceğini vurguladı.

SONRAKİ ADIM TRABLUS'UN GÜNEYİ VE TERHUNE

Libya Genelkurmay Başkanı Muhammed eş-Şerif de Vatiyye'de kontrolün sağlanmasının ardından, "Libya el-Ahrar" televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Şerif, bir sonraki operasyonun başkent Trablus'un güneyine ve stratejik öneme sahip Terhune kentine yönelik olacağını söyledi. Şerif, bu yöndeki hazırlıkların devam ettiğini dile getirdi.

Libya Ordusu Batı Harekat Dairesi Komutanı Usame Cuveyli, Hafter milislerinin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü tamamen ele geçirdiklerini açıklamıştı.

VATİYYE ÜSSÜ'NDE RUS YAPIMI HAVA SAVUNMA SİSTEMİ ELE GEÇİRİLDİ

Bu arada Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan Vatiyye Askeri Üssü'nde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) temin ettiği Rus yapımı hava savunma sistemi ele geçirildiğini açıkladı.

Hükümete bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Meci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri üste Rus yapımı kullanılabilir bir hava savunma sistemi ele geçirildiğini, ayrıca iki gün önce düzenlenen bombardımanda kullanılmaz hale gelen Rus yapımı iki savunma sistemi bulunduğunu belirtti.

Daha önce Hafter milislerinin operasyon merkezi olarak kullandığı bilinen Vatiyye Askeri Üssü'nde çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini aktaran Meci, üste kontrolün sağlanmasının Trablus'un güneyindeki bölgelerin kurtarılmasına ve Terhune'deki milislerin sıkıştırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Meci, çevre güvenliği tamamen sağlandıktan sonra hava üssünün ordunun hizmetinde kullanıma açılacağını kaydetti.

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemlerinin nasıl kullanıldığına ilişkin Arapça kullanma kılavuzunun fotoğraflarına yer verildi.

Paylaşılan fotoğraflarda detaylı bir şekilde Pantsir hava savunma sisteminin nasıl kullanılacağı bilgisine yer veriliyor.

Libya ordusu sabah saatlerinde Hafter milislerinin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü tamamen ele geçirdiklerini açıklamıştı.

 

Haber Ara