Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

LGS 2020 sonuçları ne zaman açıklanacak?

20 Haziranda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre hangi tarihte LGS sonuçları açıklanacak?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-30 19:08:52

LGS 2020 sonuçları ne zaman açıklanacak?

1,6 milyon öğrencinin katıldığı Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziranda gerçekleştirilmişti. LGS giren adaylar sabırsızlıkla sonuçların açıklanacağı günü beklemeye başladı. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklancak?

Sonuç Açıklanma Tarihi

Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir. 

Bakan Selçuk'tan LGS açıklaması

Sınavın huzur ve güvenle tamamlandığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Aldığımız tedbirlere uyarak öğretmenlerinin yönlendirmelerine göre hareket eden ve sosyal mesafesini bizim uyarılarımıza gerek kalmaksızın koruyan tüm çocuklarımıza sorumlu ve bilinçli davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Okul binalarında aldığımız önlemlere saygı göstererek binaların dışında herhangi bir kalabalık oluşmaması için çaba harcayan, sorumlu, bilinçli, çözümcü ve bizimle iş birliği içerisinde olduğunu hissettiren tüm velilerimize de selamlarımı, sevgilerimi sunuyorum.

Sınavın sağlıklı bir şekilde tamamlanmasında önemli katkı sunan İçişleri Bakanlığı'mıza ve Sağlık Bakanlığı'mıza, sürecin koordinasyonunu başından itibaren başarılı bir şekilde yürüten Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e, sürece büyük emek veren Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, sürecin zorluğu nedeniyle aylardır destek veren ve sahada yer alan Bakanlığımızın tüm bürokratlarına, çalışma arkadaşlarıma, 81 ilde süreci başarılı ile yöneten tüm il müdürlerimize, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, sokağa çıkmayarak çocuklarımız için evde kalan tüm vatandaşlarımıza ve destek sunan herkese içtenlikle teşekkür ederim." dedi.

Haber Ara