Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

LGBT pankartına suç duyurusu

'Onur' yürüyüşü adı altında dün Taksim'de gerçekleştirilen LGBT eyleminde açılan 'Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz' pankartı mahkemeye taşındı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 08:37:56

LGBT pankartına suç duyurusu

LGBT yürüyüşünde açılan "Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz" parkartına Avukat Hasan Emre Okumuş tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Okumuş sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Suç duyurusu aşağıdaki dilekçede yer almaktadır;


Kamuoyunun da malumu olduğu üzere 28/06/2015 tarihinde Taksim'de LGBT( lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender) şahıslar "Trans Onur Yürüyüşü" gerçekleştirmiş, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile ilgili aşağıda eklediğim hakaret içerikli pankartı açmıştır. "Şaban'la Recep'in aşkına Ramazan engel olamaz" pankartı açan LGBT'liler onur yürüyüşü adı altında Müslümanların en kutsal değerlerini aşağılamış, en kutsal aylarını eşcinsellikle bütünleştirmiştir.

Bilindiği üzere toplumumuz İslam Dinine mensup vatandaşlarımızın çoğunluğu oluşturduğu bir yapıdadır. Böyle bir toplumda İslam Dininin kutsal değerlerini aşağılamak, kutsal aylarıyla dalga geçmek ve İslam'ın yasaklamış olduğu eşcinsellikle bütünleştirmek toplumda İslam Dininde olmayanlara yada dini hassasiyeti bulunmayanlara yönelik ve özellikle bu yürüyüşe katılan LGBT'lilere karşı kin ve nefret oluşturacak bir eylem olur. Kaldı ki toplumumuzun çoğunluğu İslam Dininin mensuplarından oluşmasa bile herhangi bir dinin kutsal saydığı değerleri bu şekilde yasakladığı değerlerle bütünleştirmek ve aşağılamak inanç özgürlüğüne ve inançlara saygıya aykırı bir durum oluşturup o dinin mensuplarına yönelik bir aşağılama, bir hakaret oluşturur. Bu durum ise kamu barışını bozmaya elverişli bir durumdur.

Bende İslam Dininin mensubu bir Müslüman olarak şüpheli şahısların gerçekleştirmiş olduğu fiilden müteessir olmuş İslam Dininin kutsal saydığı ve mübarek olduğuna inandığım üç aylarla alay edilmesi hele hele Kur'an Ayı olarak inandığım bu mübarek günlerde gerçekleştirilmesinden hem elem ve keder duymuş hem de o şeni fiili gerçekleştiren şahıslara karşı hiddet ve asabiyet duygularına kapılmış durumdayım.

İş bu anlattığım sebeplerle şüpheliler hakkında şeni fiillerinden dolayı cezalandırılması için şikayette bulunma zorunluluğum doğmuştur.

Haber Ara