Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Leyla Zana yeniden yemin edecek mi?

TBMM Genel Kurul'unda yemin eden ancak yemini geçersiz sayılan HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana yeniden yemin edecek mi?

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 12:20:04

Leyla Zana yeniden yemin edecek mi?

Ajanslarda yer alan habere göre: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmek için "önce yemin etsin" şartı koştuğu HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın yeminin tekrarlamama kararı aldığı belirtiliyor.

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana,Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etmişti. Erdoğan ve Zana arasındaki görüşmede Güneydoğu'daki operasyonları durdurmak, Abdullah Öcalan ile görüşmelerin tekrar başlaması ve çözüm süreci masasının yeniden kurulması konularının masaya yatırılması bekleniyordu.

ERDOĞAN ŞART KOŞMUŞTU

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Leyla Zana'ya şart koşarak, "Öncelikle şunu söyleyeyim, burada birinci derecede bir defa yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadıktan sonra zaten böyle bir kabul söz konusu olmaz. Ancak geçenlerde -yanındaki danışmanı veyahut da özel kalemi bilemiyorum-, özel kalemimi arayarak söylediği bazı şeyler var, yani eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa zaten gelmesine de gerek yok" şeklinde bir değerlendirmede bulunmuştu.

ZANA, DEMİRTAŞ'LA GÖRÜŞTÜ

Konuyla ilgili sessizliğini koruyan Zana, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la Meclis'te bir görüşme gerçekleştirdi. Demirtaş, parti olarak Zana'nın her türlü kararının arkasında olacakları mesajını verdi.

Tavrında ısrarcı olan Zana'nın ise "yeminde eksik veya yanlış olmadığı" görüşünde olduğu ve tekrar yemin etmiyeceği belirtiliyor. Yemini geçersiz sayılan Zana milletvekili maaşı alamıyorve diğer özlük haklarda da yararlanamıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara