Dolar

32,5981

Euro

34,8721

Altın

2.494,36

Bist

9.593,89

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlanıyor

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlanıyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 14:15:28

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlanıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın vefatına ilişkin, "O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz" dedi.

Kılıçdaroğlu, karaciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Levent Kırca için Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sanatçıların bir toplumun değeri olduğunu vurgulayarak, "Bütün çağlarda sanatçılar her zaman toplumların önderleri olmuşlardır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kırca'nın çok önemli bir değer olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"O bizi hem güldürür hem düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyorum. Baskılar yaşadığını biliyorum. Aslında Türkiye bunu hak etmiyordu. Levent Kırca da bunu hak etmiyordu. Ama sonuçta onu uğurladık. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla onu uğurladık. Allah rahmet eylesin. Umuyorum sanatçıların el üstünde tutulduğu güzel bir Türkiye'yi hep beraber özlem olarak dile getirir ve bunu gerçekleştiririz. O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz."

Haber Ara