Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Lego oyuncusunun Beyaz Saray’dan kendi sorularına cevap aldığı ortaya çıktı

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantılarına, gazeteci olmayan bir kişinin kendi sorularıyla sızdığı ortaya çıktı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-11 17:30:27

Lego oyuncusunun Beyaz Saray’dan kendi sorularına cevap aldığı ortaya çıktı

ABD merkezli haber sitelerinden Politico'nun paylaştığı habere göre, Kacey Montagu adını kullanan ve henüz kimliği öğrenilemeyen bir Twitter ve Roblox (çevrimiçi oyun platformu) kullanıcısının, gazeteci rolü yaparak toplantılara katılan kişilere sorularını sordurttuğu belirtildi.

beyaz saray-sahte muhabir-psaki

Olay, Montagu'nun Twitter'da Aralık 2020'de @WHSchedule (BeyazSarayProgramı) kullanıcı adlı bir hesap açması sonrası gelişti. Ardından @WHPoolReport (BeyazSarayHavuzHaberleri) adlı bir hesap daha açan Montagu, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'le eşlerinin günlük programları hakkında haberler paylaşmaya başladı.

Söz konusu hesaplar yaptığı paylaşımlarla Beyaz Saray'da görev yapan muhabirlerin dikkatini çekerek takibe alındı. @WHOPoolReport adlı kullanıcı, Biden'ın eşi Jill Biden'ın basın sözcüsü Michael LaRosa ve Kamala Harris'in kıdemli danışmanı Symone Sanders tarafından dahi takip edildi.

Montagu Kovid-19 önlemlerini kullandı

Beyaz Saray'da basın toplantılarına katılan kişi sayısının salgın tedbirleri sebebiyle kısıtlanmasından dolayı gazetecilerin, toplantılara katılan gazetecilerden kendi sorularını da sormasını istediği biliniyor.

Bu durumdan yararlanan Montagu, ‘Beyaz Saray muhabiri' olduğunu belirten imzalar da kullanarak gazetecilere e-postalar gönderdi. Toplantılara Kovid-19 sebebiyle katılamadığını belirten Montagu kendi sorularının da sorulmasını istedi.

Sözcüye 4 sorusu ulaştı

Bazı gazeteciler Montagu'nun sorularını iletmeyi reddederken, bazıları kabul etti. Bu şekilde Montagu'nun 4 sorusu Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'ye soruldu. Bunlar Kovid-19 yüzünden uygulanan seyahat yasakları ve Biden'ın Microsoft'un hackerların saldırısına uğramasına nasıl tepki verdiği gibi sorular oldu.

Sahte gazetecinin peşine düşen bazı kişiler, Kacey Montagu isminin internette bir LinkedIn hesabı olarak çıktığını, burada White House News'ta Baş Politik Muhabir Şefi ünvanıyla karşılaştığını söyledi. Söz konusu hesap şu an kapalı. Montagu'nun Twitter hesapları da askıya alındı.

‘Gazeteciliği seviyorum'

EuROvsAXMAURGfX

Montagu, Politico'ya gönderdiği e-postada şu açıklamayı yaptı:

"Gazeteciliği seviyorum. Basın mensuplarının şu anda epey kötü bir iş çıkardığını düşünüyorum. Dolayısıyla biraz şeffaflık sağlamaya, benim ve arkadaşlarımın cevap istediği bazı soruları sormaya karar verdim.

Montagu'nun, 18 yaşında ABD doğumlu Birleşik Krallık'ta bir hukuk öğrencisi olduğu ileri sürülüyor. POLITICO sitesi tarafından incelenen başka bir konuşmada Montagu, siyaset bilimi okuduğunu, ayrıca ekonomik konularda liberal ve muhafazakar olduklarını belirtiyor.

Takipçileri, profil bilgilerinin çoğunun doğru olup olmadığından şüpheli. Montagu'nun Beyaz Saray oyununun, kullanıcıların şaka yollu kendilerine "Lego" dedikleri ROBLOX adlı çevrimiçi küresel oyun platformunda başladığına inanıyorlar. Bu platformda, dünyanın her yerinden insanların sahte bir ABD hükümeti tatbikatına katıldığı ‘nUSA' adlı bir rol yapma grubu var. Montagu, Dışişleri Bakanı rolünü üstlenmişti, ancak hatırladıkları gibi, "[nUSA] Başkanı bir Birleşik Krallık ile savaşa girdi ve bunun oldukça kötü bir fikir olduğunu düşündüm!

Haber Ara