Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

Le Pen'in yakınlarına 'yolsuzluk' gözaltısı

Marine Le Pen'in liderliğini yaptığı aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yolsuzluk yaptığı iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında partinin iki çalışanı gözaltına alındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-23 13:57:44

Le Pen'in yakınlarına 'yolsuzluk' gözaltısı

Sputnik'in haberine göre Avrupa Parlamentosu'nda hayali olarak danışman kadrosunda gösterildiği ve bu şekilde maaş aldığı belirtilen, Le Pen'in korumalığını yapan Thierry Legier ve Le Pen'in yakın arkadaşı Catherine Griset'nin öğlen saatlerinde sorgulanmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.

Ulusal Cephe Partisi'nin AP'de yolsuzluk yaptığına dair iddialar son bir aydır Fransa'nın gündemini meşgul ederken, bu kapsamdaki soruşturmanın genişleyebileceği bildiriliyor. Fransız polisi, geçtiğimiz pazartesi günü de partinin Paris'teki merkezine baskın düzenleyerek arama yapmıştı. AP'nin Yolsuzlukla Mücadele Organı (OLAF), AP'de Le Pen'in danışmanı olarak maaş alan ancak gerçekte Le Pen'in korumalığını yapan Thierry Legier hakkında soruşturma başlatmış, Legier'in parlamentodan 2011'de 3 ay maaş aldığını ortaya çıkarmıştı.

Marine Le Pen'in yakın arkadaşı Catherine Griset'in ise yine 2010-2016 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'ndan danışman sıfatıyla maaş aldığı bildirilmişti. Griset'in aslında Avrupa Parlamentosu'nda hiç çalışmadığı, sadece parti merkezinde görevli olduğu belirtiliyor.

OLAF'ın yanı sıra, Fransız yargısı da geçen yıl 15 Aralık'ta konu ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

Fransa'da Nisan ve Mayıs aylarında iki turlu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan anketlerde Le Pen'in ilk turu önde bitirecek desteğe sahip olduğu görülüyor.

Haber Ara