Dolar

32,5530

Euro

34,8960

Altın

2.430,44

Bist

9.645,02

Le Figaro’dan ağır suçlama: Bu adam yüzünden Suudi Arabistan’ın üçlü başarısızlığı!

Fransız Le Figaro gazetesi, Veliaht Prens Muhammed bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistan’ın, Yemen, Katar ve Suriye’de dış politika başarısızlığı yaşadığını yazdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-15 12:35:41

Le Figaro’dan ağır suçlama: Bu adam yüzünden Suudi Arabistan’ın üçlü başarısızlığı!

Fransız Le Figaro gazetesi, Veliaht Prens Muhammed bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistan'ın, Yemen, Katar ve Suriye'de dış politika başarısızlığı yaşadığını yazdı.

Fransız gazetesi Le Figaro, Veliaht Prens Muhammed bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistan'ın, Yemen'deki İran destekli Husi milislerine karşı askeri ittifakının "krallığın her düzeyde tam bir başarısızlığa dönüştüğünü" söyledi.

Gazetedeki uluslararası ilişkilerin editörü Reno Gerard, Yemen halkının zaten bir "fırtınalı" fırtınadan muzdarip olduğunu, üç milyon insanın evlerinden yerinden edildiğini ve 11 milyon Yemen'in açlıktan açlıktan öldüğünü söyledi.

Askeri bakış açısına göre, Husiler askeri yeteneklerinin sadeliğine rağmen durmadı ya da Suudi Arabistan ve BAE'den gelen yıkıcı bombardıman saldırılarına maruz kalmasına rağmen zayıflamadı.

İnsani olarak, Yemen nüfusu Arap İttifakı'nın dayattığı çeşitli ambargo biçimlerinden ve bombalama olaylarından büyük zarar gördü.

Yazarın söylediğine göre, “En yanıltıcı ve kapsamlı siyasi başarısızlık, müttefiği BAE destekli kuvvetlerin Aden'deki meşru hükümetin merkezini ele geçirmesi…

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın önce Yemen aleyhine aldığı felaket kararlarında ve ardından Katar Devleti'ni kuşatma kararında, vaftiz babası Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in talimatlarına cevap verdiğini belirtti.

Fransız Le Figaro gazetesi, Suudi Arabistan'ın, Yemen'deki savaşta Husi isyancılarına karşı Sünni yönetime askeri ve maddi destek vermesine rağmen başarılı olmadığı, Katar kuşatmasında da istediği sonucu alamayan Riyad yönetiminin Suriye politikasının da başarısızlığa uğradığını öne sürdü.

Ancak Yemen savaşının başarısızlığı Suudiler için şimdiye kadarki en kötü durum olmaya devam ediyor;

Mart 2015'ten bu yana, Suudi Arabistan, Yemen'de, bölgenin son yılların en kötü savaşında İran'dan destek almakla suçlanan Husi milislerine karşı BAE ile askeri bir ittifak kurdu.

Haber Ara