Dolar

32,3756

Euro

34,9750

Altın

2.325,68

Bist

9.091,62

Lazkiye kırsalında şiddetli çatışmalar

Esed güçleri Lazkiye kırsalındaki saldırılarını artırmasıyla çatışmalar son günlerde yeniden arttı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 13:20:38

Lazkiye kırsalında şiddetli çatışmalar

Beşşar Esed'in ordusu, Akdeniz sahili ve Lazkiye kentine yakınlığı, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e sınır olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerine yönelik saldırılarını arttırdı.

Rejim birlikleri, son 1 ayda Rus hava araçlarının da desteğiyle her iki bölgeyi adeta bomba yağmuruna tuttu.

Son 30 günde 20'den fazla kara harekatı başarısızlıkla sonuçlanan Esed güçleri, çok sayıda asker ve mühimmat kaybına rağmen bölgelere yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor.

Türkmendağı'nda hareket eden her şey vuruluyor

Rusya'nın Suriye'deki savaşa dahil olmasının ardından Türkmendağı'ndaki topraklarının yüzde 80'nine yakınını kaybeden Türkmen muhalifler, rejimin Cebel Ekrad'daki ilerleyişiyle de adeta kuşatılmış oldu.

Semalarından İHA'ların eksik olmadığı Türkmen köylerinde muhalifler daha çok geceleri hareket edebiliyor.

Gece saatlerinde araçlarının ışıkları kapalı olarak yolculuk yapabilen Türkmenler, son günlerde güvenli gördükleri birçok yol ve noktanın da hedef alınmasıyla zor günler geçirdiklerini dile getiriyor.

İsa Pınarı ve Karamanlı köylerinden girmeye çalışan rejim güçlerine karşı mücadele veren Türkmenler, son 1 ayda rejimin 8 kara harekatını püskürttü. Muhalifler bu bölgede Esed'e ait 3 ağır silahı imha ederken, en az 20 rejim askerini de öldürdüğünü duyurdu. Muhaliflerden de 7 kişi hayatını kaybetti.

Cebel Ekrad'a hava saldırıları arttı 

Türkmendağı'nın komşusu Cebel Ekrad bölgesinde de son günlerde artan hava saldırıları dikkati çekiyor.

Rus savaş uçaklarının da destek verdiği Cebel Ekrad'da muhalifler ciddi kayıplar verdi. Yaklaşık 30 kişi hayatını kaybederken 50'ye yakın kişi yaralandı.

Kibbani köyü çevresinin yoğun saldırı aldığı çatışmalarda, savaş uçaklarının napalm ve fosfor bombası da kullandığı iddia ediliyor.

Rejimin, bölgeye yönelik son günlerde 12 kara harekatına karşılık veren muhalifler, burada en az 60 rejim askerini öldürdüklerini ve 1 tank ile 3 ağır silahı imha ettiklerini duyurdu.

Rusya'nın Esed rejimine desteğinin ardından Muhalifler Cebel Ekrad bölgesinde de yüzde 90'nına yakınını kaybetmiş, temmuz ayında başlattıkları Yermuk Operasyonu'nda birkaç köy ile noktayı yeniden ele geçirmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara