Dolar

32,5130

Euro

34,9427

Altın

2.434,11

Bist

9.803,18

Lavrov ve Kerry ateşkesi görüştü

Lavrov ve Kerry'nin, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını görüştükleri bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-29 10:02:15

Lavrov ve Kerry ateşkesi görüştü

AA'nın haberine göre: Lavrov ve Kerry'nin, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının uygulanması konusunu görüştükleri bildirildi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının uygulanması konusunu görüştükleri bildirildi.

Rusya'nın TASS ajansında yayımlanan Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, Rusya tarafının isteği üzerine Lavrov ve Kerry arasında, Suriye'de varılan anlaşmanın uygulanması konusunun ele alındığı bir telefon görüşmesi yapıldı.

Görüşmede tarafların, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını değerlendirdikleri ve Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları olarak iki ülkenin askeri alanda yakın koordinasyon sağlamasının önemini vurguladıkları kaydedildi.

İki ülke dışişleri bakanının görüşmesinde ayrıca, anlaşmanın uygulanmadığına yönelik basında yer alan provokatif bilgilerin kabul edilmez olduğunun kaydedildiği bildirildi.

Haber Ara