Dolar

32,4917

Euro

34,7662

Altın

2.485,43

Bist

9.487,57

Lavrov: Türkiye ile ortağız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Terörle mücadele alanında Türkiye'yle ortak anlayışa sahibiz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 16:38:09

Lavrov: Türkiye ile ortağız

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Halep'teki katliama yönelik açıklamalarda bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, 'terörle mücadele' alanında Türkiye'yle ortak anlayışa sahip olduklarını söyledi.

Halep konusunda Türkiye'yle yoğun temaslar yürüttüklerini ifade eden Lavrov, "Türk tarafı ile temaslarımız etkili ve Suriye'deki adımlarımızın koordine edilmesine yönelik. Bu temaslar bir hayli yoğun ve düzenli olarak yürütülüyor" dedi.

Rusya ve Türkiye'nin, Suriye'deki duruma ilişkin uluslararası toplumun önünde duran görevler konusunda ortak bir anlayış içerisinde olduğunu da kaydeden Lavrov "Bu görevler, terörle mücadele, Suriye'nin topraksal bütünlüğünü korunması ve parçalanmasına izin verilmemesiyle ilgili" açıklamasında bulundu.

HALEP'TE NE OLMUŞTU?

Kentin doğusu aylardır Esed rejimi tarafından kuşatma altında tutuluyordu. Dün akşam saatlerinde doğu bölgesinin tamamına yakını rejimin eline geçti. İçeride direnen muhalifler sokak çatışmalarına devam ederken, bölgeye giren rejim askerleri ve Şii milislerin erkekleri kurşuna dizdiği, bazı kadın ve çocukları yaktığı haberleri gelmeye başladı.

Ayrıca direniş gösteren muhalif sivillerden çoğu kadının tecavüze uğradığı ve öldürüldüğü belitiliyor.

Gelen katliam haberleri sonrası durumu protesto etmek isteyen yüzlerce kişi gece saatlerinde Taksim'deki Rus konsolosluğu önüne gitmişti.

Rejimin ilerleyişi ve katliamlar halen devam ediyor.

Haber Ara