Dolar

32,5468

Euro

34,9862

Altın

2.420,94

Bist

9.722,09

Lavrov: Trump'tan 'güvenli bölge' önerisiyle ilgili detaylı bilgi bekliyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, güvenli bölge önerisi konusunda ABD'den detaylı bilgi beklediklerini, böyle bir şeyin hayata geçmesi için Suriye hükümetinin de onayının alınması gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-22 17:24:38

Lavrov: Trump'tan 'güvenli bölge' önerisiyle ilgili detaylı bilgi bekliyoruz

Sputnik'in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de güvenli bölgeler kurma inisiyatifi konusunda Washington'dan detaylı bilgi beklediklerini söyledi.

ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile Almanya'nın Bonn kentinde yaptıkları görüşmede, Trump'ın güvenli bölge önerisini konuştuklarını belirten Lavrov, "Tillerson, bu kavram üzerindeki çalışmaların sürdüğünü söyledi. ABD'den daha fazla detay bekleyeceğiz. Ancak ilkesel olarak, bu tür inisiyatiflerin, hem birçok aktörün bulunduğu sahadaki hem de havadaki gerçek durumu gözetmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"ESED'E SORULMALI"

"Suriye hükümetinin onayının alınması gerektiğini" kaydeden Lavrov, "aksi takdirde bu ve benzeri adımları gerçekleştirmenin çok kolay olmayacağına" işaret etti.

'WASHINGTON'IN İNİSİYATİFLERİNİ DEĞERLENDİRMEYE HAZIRIZ'

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı, Washington'un Suriye'de işbirliğini ve çözümü öngören tüm inisiyatiflerini değerlendirmeye hazır olduklarını, IŞİD ve El Nusra Cephesi (yeni adıyla Fetih el Şam) ile mücadelenin bu kapsamda yer aldığını da ifade etti.

Trump, geçen ay ABC News televizyonuna verdiği demeçte bölgedeki şiddetten kaçan insanları korumak için Suriye'de kesinlikle güvenli bölgeler oluşturacaklarını söylemişti.

Haber Ara