Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Lavrov: Saddam ve Kaddafi'ye yapılanlar...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Saddam ve Kaddafi'ye yapılanlar Esed'e de yapılmaya çalışılıyor, ifadelerinde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 13:41:57

Lavrov: Saddam ve Kaddafi'ye yapılanlar...

Sputnikte yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) öğretim yılının ilk günü dolayısıyla bir konuşan yapan Lavrov, "Daha önce Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi örneklerinde olduğu gibi, Esad'ı gayrimeşru göstermeye ve onu koltuktan indirmeye çalışıyorlar. Batı'nın açıklamalarına rağmen Esad, tamamen meşru bir lider" dedi.

'ESED'IN İSTİFASINI İSTEMEK YIKICI BİR TUTUM'

Terörle mücadelenin ön koşulu olarak Esed'ın istifasını istemenin yıkıcı bir tutum olduğunu vurgulayan Lavrov, "Ön koşulun geri çekilmesi halinde, son derece etkili bir çalışma yapabiliriz. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in inisiyatifi bu doğrultuda" ifadelerini kullandı.

'EGOİZMDEN KURTULMAK GEREKİYOR'

Devletler arasındaki anlaşmazlıkların bölgedeki terörist faaliyetlerin artmasına neden olacağını belirten Lavrov, devlet yönetimlerinin egoizmden kurtularak siyaset yapması gerektiğini, aksi halde faturanın çok ağır olabileceğini söyledi.

'İNSANLIĞIN ORTAK KÜLTÜREL MİRASI YOK EDİLİYOR'

Lavrov, IŞİD'in Irak ve Suriye'deki tarihi ve kültürel yapıları hedef almasına tepki gösterdi. IŞİD'in sadece büyük ölçekli bir devlet kurma amacını taşımadığının görüldüğünü kaydeden Lavrov, teröristlerin kültürel ve tarihi yapıları bilinçli olarak yok ettiklerini vurgulayarak bölgedeki tarihi yapıların korunması için Birleşmiş Milletler (BM) ve UNESCO nezdinde önlem alınmasını gerektiğini belirtti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara