Dolar

32,4989

Euro

34,9316

Altın

2.431,50

Bist

9.716,77

Lavrov'dan Moskova'daki Filistin zirvesine ilişkin açıklama

Lavrov 'Filistinli siyasi partiler Moskova’da görüşecek' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-13 15:30:38

Lavrov'dan Moskova'daki Filistin zirvesine ilişkin açıklama

Sputnik'in haberine göre Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat'la bir araya gelen Lavrov "Moskova'da daha önce de Filistinli dostlarımızın bir araya gelip farklılıklarını görüşmesi ve tek bir platformda anlaşması için bir ortam oluşturduk" dedi.

Lavrov, benzer bir görüşmenin gelecek hafta Moskova'daki Rusya Bilimler Akademisi'nin Şarkiyat Çalışmaları Enstitüsü'nde gerçekleşeceğini vurguladı.

Söz konusu toplantının 15-17'ta gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bu arada Lavrov, İsrail-Filistin krizinin çözülmesi yönünde Paris'te gerçekleştirilecek konferansta da Rusya'yı Fransa Büyükelçisi Aleksandr Orlov'un temsil edeceğini söyledi. İsrail, 15 Ocak'taki konferansa katılmayı reddetmiş ve Filistin'le doğrudan ikili olarak görüşmeyi tercih ettiğini duyurmuştu.

Öte yandan Lavrov, Filistin lideri Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu istedikleri zaman Moskova'da ağırlamaya hazır olduklarını ifade etti:

"Bildiğiniz gibi iki lideri eylül ayında da ağırlamaya hazırdık. Şimdi de iki tarafın istek bildirmesi durumunda bunu yapmaya hazırız." 

Haber Ara