Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Lavrov’dan, Kıbrıs Rum Yönetimi'ne arabuluculuk teklifi

Kıbrıs Rum Kesimi’nde bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Kıbrıs Rum Kesimi arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 14:43:44

Lavrov’dan, Kıbrıs Rum Yönetimi'ne arabuluculuk teklifi

Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nicos Anastasiyadis'le biraraya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Türkiye'yle ilişkileriniz konusunda karşılıklı çıkarlara ve uluslararası hukuka dayalı, adil bir diyaloğu teşvik etme konusunda hazırız” dedi.

Lavrov, özellikle son dönemde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal kaynak arama faaliyetleri nedeniyle gerginleşen ilişkiler ve yükselen tansiyona dikkat çekti.

Rum lideri Anastasiades de daha sonra düzenlediği basın toplantısında “Rusya, Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak herhangi bir adımın kabul edilemeyeceğini belirtiyor” diye konuştu.

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki sismik arama faaliyetleri nedeniyle son dönemde Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve özellikle Fransa'yla karşılıklı olarak gerginlik yaşıyor. Almanya da Türkiye ve diğer ülkeler arasında arabuluculuk yaparak tansiyonu düşürmeye çalışıyor.

Haber Ara