Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Lavrov'dan Kerry'nin Rusya ziyaretine ilişkin açıklama

Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu hafta gerçekleşecek olan Rusya ziyaretine ilişkin konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-12 13:24:26

Lavrov'dan Kerry'nin Rusya ziyaretine ilişkin açıklama

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov'la Bakü'de gerçekleştirdiği görüşme sonrası basının sorularını cevaplayan Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu hafta gerçekleşecek olan Rusya ziyaretine ilişkin konuştu.

NE KONUŞULACAK?

Kerry ile 'ılımlı' olarak tanımladıkları Suriyeli muhalif grupların El Nusra'nın bulunduğu bölgeleri terk etmesi konusunu görüşmeyi planladığını söyledi.

"ABD'liler ocak ayında işbirliği yaptıkları muhaliflerin hepsinin El Nusra'nın elinde olan bölgelerden çekileceğine dair söz vermişti. Fakat bu hala gerçekleşmedi" diyen Lavrov, Kerry ile Suriye'deki siyasal süreci ve Cenevre görüşmelerinin yeniden başlamasının gecikmesini de görüşeceğini belirtti.

“DE MISTURA GÖREVLERİNİ AKSATIYOR”

Bunların yanı sıra Lavrov, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya da eleştiri yöneltti. Lavrov, şunları söyledi:

"De Mistura'nın son zamanlarda görevlerinden kaçınması ve Cenevre görüşmelerinin bir sonraki turunu için davet göndermemesi bizi endişelendiriyorDe Mistura, Suriye'deki siyasal sürecin nasıl işleyeceğine dair Rusya ve ABD'nin anlaşmaya varması gerektiğini, BM'nin de bundan sonra Cenevre'nin sonraki turunu düzenleyeceğini söylüyor" diye devam eden Lavrov, "Cenevre görüşmelerinin yerini Rusya-ABD düetinin alması mümkün değil."

Haber Ara