Dolar

32,5676

Euro

34,7057

Altın

2.410,90

Bist

9.645,02

Lavrov'dan 'Irak'taki Türk askeri' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'den Irak'ın Başika bölgesindeki askerlerini geri çekmelerini talep ettiklerini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 15:29:03

Lavrov'dan 'Irak'taki Türk askeri' açıklaması

Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine demeç veren Lavrov, “(Türk askerlerinin Irak'ta bulunması) Bize göre bu kabul edilemez bir tavır. Türkiye'nin Irak'taki bu hukuksuzluğu sona erdirmesini talep ediyoruz ve talep etmeye devam edeceğiz. Prensipte Türklerin yaptığı Batılı ortaklarımız tarafından çok daha büyük bir dikkati hak ediyor.... Irak'ın güvenliği için komşu ülkeye soktuğunu iddia ettiği askeri birlikleri aslında Musul paylaşımı için orada bulunuyor. Türkiye ciddi bir şekilde Irak'ın parçalanması sürecinde pastadan pay almak için orada” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye geçen yıl IŞİD'in saldırıları ve güvenlik nedeniyle Irak'ın Musul vilayetine 20 kilometre uzaklıktaki Başika'ya 600 asker ve tank göndermişti. Irak hükümeti ise Türkiye'nin bu adımla “Irak'ın egemenliğini ciddi bir şekilde ihlal ettiğini” açıklamıştı. Bir süre sonra Ankara, askerlerin bir kısmını kuzeye çekmişti.

Haber Ara