Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Lavrov'dan güvenli bölge açıklaması

Lavrov, Trump'ın Suriye'de güvenli bölgeler oluşturma planına ilişkin olarak, 'Suriye'de göçmenlerin kendilerini güvende hissedebileceği güvenli bölgeler oluşturmak için Suriye hükümeti ile anlaşmak gerekiyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-30 13:35:56

Lavrov'dan güvenli bölge açıklaması

Eritreli mevkidaşı Osman Saleh ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de güvenli bölgeler oluşturma planın, komşu ülkeler ve Avrupa'nın göç yükünü hafifletmek için atılması planlanan bir adımmış gibi göründüğünü söyledi.

Sputnik'in aktarımına göre Lavrov şöyle devam etti:

"Eğer gerçekten böyleyse, o zaman BM Mülteci Yüksek Komiserliği yetkilileriyle Suriye topraklarında, ülke içerisinde yerinden edilenlerin yaşaması için alanlar oluşturulması konusu üzerinde düşünülebilir."

'SURİYE HÜKÜMETİNİN ONAYI GEREKİYOR'

"Suriye'de güvenli bölgeler oluşturma fikrine gelirsek, Amerikalı meslektaşlarımızla diyaloğumuz sırasında bu konuyu açıklığa kavuşturacağız. Fakat şüphesiz tüm bunlar için Suriye hükümetinin onayı gerekiyor."

NE OLMUŞTU?

Trump geçen hafta ABC televizyonuna verdiği mülakatta, AB'nin Ortadoğu'dan milyonlarca göçmen kabul ederek büyük bir hata yaptığını söylemiş, "Aynı şeyin burada da yaşanmasını istemiyorum. Suriye'de mutlaka güvenli bölgeler oluşturacağım" ifadelerini kullanmıştı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara