Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Lavrov: Beş ülke, Suriye krizini çözmek için çabalıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'nın ABD, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye ile birlikte Suriye krizini çözmek için çabalamaya devam ettiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 12:28:39

Lavrov: Beş ülke, Suriye krizini çözmek için çabalıyoruz

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Lavrov Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile yaptığı görüşme sırasında, "Birkaç aydır Halep şehrindeki sorunu çözmeye çalışıyoruz. Rusya ve Amerika'nın ilgili anlaşmaları oldu. Birçok kez insani ara ilan edildi. İki hafta boyunca Rus ve Suriye'nin uçakları Halep'te çalışmıyor. Fakat her seferinde bu insani araları teröristler kendi birliklerini ve silah depolarını doldurmak için kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Lavrov, El Nusra'nın Doğu Halep'i kontrol ettiğini ve silahlı birliklerinin sivil vatandaşları rehin aldıklarını belirtti.

Lavrov şöyle devam etti:

"Amerika, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye temsilcileri ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu krizin çözüm yollarını arıyoruz. Siyasi sürecin başlaması BM Güvenlik Konseyi'nin kurallarını ihlal ederek teröristlere yardım eden, görüşmek istemeyen, sadece Esad rejimini yok etmek isteyen kişiler tarafından sabote ediliyor. BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konusundaki kararları herkes tarafından düzgün bir şekilde yerine getirilseydi, şu anda durum tamamen farklı olurdu."

Haber Ara