Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Lastikçilerde yaz lastiği mesaisi

1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle Elazığ'da vatandaşlar araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-08 14:40:38

Lastikçilerde yaz lastiği mesaisi
1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle Elazığ'da vatandaşlar araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın etti.

Yasa gereği zorunlu hale getirilen kış lastiği dönemi sona ererken, Elazığ Sanayi Sitesinde lastikçilerde yoğun mesai başladı. Vatandaşların yaz lastiklerini taktırmak için oto lastikçilere akın etmesi sanayi esnafının yüzünü güldürdü.

Araç sahiplerinin kış lastiklerini değiştirdiğini ve yoğunluk olduğunu belirten oto lastikçi Muhammet Emre Kaya, kış lastiğinin çıkarılmadığı zaman aracın balansının bozulmasına neden olacağını ve kış lastiğinin erken eriyeceğini söyledi.

"Kış lastiği arızalı parçalar oluşturur"

İşlerinde yoğunluğun başladığını ifade eden oto lastikçi Osman Ziya Akgül ise, "Kış lastiği devri bitti ve yaz lastiğine geçtik. 1 Nisan'dan bu yana yoğun çalışmamız devam ediyor. Aynı zamanda naturel bakım kontrolleri olan lastik, sipob, balans, yağ ve balata gibi kontroller de yapılıyor. Yazın kış lastikleri aracı zorluyor. Yakıtı çok yakar ve kışlık lastiğini ömrünü azaltır. Sıcak asfaltta giderken kış lastiği aracın aşınmasına ve yorulmasına sebep oluyor. Bu durumda araçta arızalı parçalar oluşuyor. Yaz lastiği çok önemli. Yakıtın yanı sıra yol tutuşunu ve aracın rahat bir şekilde yol akımını sağlıyor" dedi.

"Bilindik marka lastik alsınlar"

Yaz lastiğinin aşınmamış olması gerektiğini vurgulayan Akgül, "Lastik değişimine gelen kişilerin lastiklerini kontrol ediyor ve aşınmış ise ilk önce lastik önerisi sunuyoruz. Kalitelerine göre lastikleri gösteriyoruz. Müşteri fiyatını makul bulduysa değiştiriyor. Kara borsa lastik Çin malı adında lastikleridir. Müşterilerimiz belli markaları alsınlar. Belli marka alınca lastikleri daha uzun ömürlü oluyor. Erkenden aşınmaz ve daha iyi yol tutuşu olur" şeklinde konuştu.

Lastikçilerde yoğunluk oluşturan sürücüler de, bahar gelmesiyle birlikte kış lastiklerini çıkartıp, yaz lastiklerini taktırdıklarını aktardı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara