Dolar

32,3844

Euro

35,0654

Altın

2.325,92

Bist

9.079,97

Laricani: Filistin'i desteklemek İslami bir görevdir

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkan yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki heyeti kabulünde konuşan İran meclisi başkanı Ali Laricani, Tahran'ın Filistin'i desteklemeyi İslami bir görev olarak bildiğini belirterek; ''direniş, Filistin düşmanlarını pişman edecek tek yoldur' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-26 16:05:10

Laricani: Filistin'i desteklemek İslami bir görevdir

İran meclisi başkanı Ali Laricani, Tahran'ın Filistin'i desteklemeyi İslami bir görev olarak bildiğini belirterek; ''direniş, Filistin düşmanlarını pişman edecek tek yoldur' dedi.

İRNA'nın haberine göre, Laricani, dün Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkan yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, 'İran İslam Cumhuriyeti siyasetinin, her zaman mazlum Filistin halkını desteklemektir' dedi.

Laricani, ayrıca ABD-siyonist İsrail projesi olan 'Yüzyıl Anlaşması'nın daha başındayken yenilgiye uğradığını belirterek, 'bir kaç gerici Arap rejimin dışında hiç bir ülkenin bu konuyu ciddiye almadığını' söyledi.

SALİH EL-ARURİ, İRAN ZİYARETİNİN
TARİHİ VE STRATEJİK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ise, Hamas heyetinin İran'a gerçekleştirdiği ziyaretin tarihi ve stratejik olduğunu belirtti.

Auri, bu ziyaretin İslam ümmetinin zor döneminde ve Filistinn karşıtı planların arttığı ve bölgedeki gergien üst seviyede olduğu bir dönemde gerçekleştiğini ve bundan dolayı tarihi ve stratejik olduğunu söyledi.

Aruri, ‘'İran, Gazze şeridinin ablukasına rağmen Filistin'e yardım için hazır olduğunu belirtti. İranlılar Filistini desteklemekten utmuyorlar, bizim İrann ile ilşkilerimiz İslam dünyasının Siyonist rejim aleyhindeki birliğine yöneliktir ve hiçbir Arap ülkesine karşı değildi'' dedi.

Bazı Arap ülkelerinin Hamas üyeleri ve sempatizanlarını tutuklamalarının üzücü olduğunu belirten Aruri, bunun bu ülkelerin tarihinde kara bir leke olacağını söyledi.

Aruri, siyonizm ve bölgeyi İsrail işgaline uygun dizayn etmeye çalışan ABD hegemonyasına karşı direniş için İran ile tek yönlü ilişkiyi geliştirmek istediklerini Tahran'a net şekilde açıkladıklarını söyledi. 

Aruri, "Yüzyılın Anlaşması" olarak bilinen ABD'nin Orta Doğu barış planına ilişkin Arap ve İslam dünyası halklarının bu yönde oluşturulacak, İsrail'in de içinde bulunduğu yeni eksenin karşısında olduğunu vurguladı.

Aruri, bu yeni eksenin Orta Doğu'da İsrail'i normalleştirmeye çalıştığına dikkati çekti.  

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri başkanlığındaki Hamas heyeti, cumartesi günü başlayan dört günlük ziyaret kapsamında İran Dini lideri Ali Hamaney, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ve diğer bazı üst düzey yetkililerle  bir araya gelmişti. 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara