Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Laptop yasağı Avrupa'da da yayılacak!

ABD ile krize sebep olan 'elektronik cihaz' yasağı Avrupa'da da yaşanacak. ABD'nin yasak kapsamına altığı şehirler arasında İstanbul da vardı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-08 11:29:33

Laptop yasağı Avrupa'da da yayılacak!

Avrupa Komisyonu, Avrupa'daki havalimanlarından ABD'ye yapılacak uçuşlarda elektronik yasağı uygulanmasının başlayacağını bildirerek gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdi. Avrupa Komisyonunu'nun ACI olarak bilinen Uluslararası Havalimanları Komisyonu'na verdiği bilgiye göre, yasağın önümüzdeki haftalarda başlaması planlanıyor. Detayların 11 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Komisyonu Havacılık Güvenliği Toplantısı'nda belli olacağı öğrenildi.

ABD, uçaklara diz üstü bilgisayar içine yerleştirilecek patlayıcı ile terör saldırısı yapılacağı istihbaratı üzerine 22 Mart'ta, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeden ABD'ye yapılan doğrudan yapılan uçuşlara elektronik yasağı uygulaması başlattı. Ertesi gün bu karar İngiltere tarafından da uygulamaya konuldu. Yasakta, yolcular cep telefonlarından büyük diz üstü bilgisayar, tablet ve diğer elektronik cihazları bavullarına koyarak uçak altındaki kargoya veriyor.

Büyük tartışma getiren yasağın artan risk nedeniyle tüm Avrupa'dan yapılan uçuşlara da uygulanmaya başlayacak. Bu yasak Avrupa içi veya Türkiye'den İngiltere dışındaki diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelere yapılan uçuşlar için geçerli olmayacak.

Henüz yasağın tarihi belli olmamasına rağmen havalimanları ve havayolu şirketleri, bu hatlarda uçacak yolcularına bilgilendirmede bulunacak. Terminallerde yolculara yasak hakkında bilgi verilecek.

HİNDİSTAN'DAN TEPKİ

Yasağa tepki gösterenlerin başında Hintli yazılımcılar geliyor. Ülkeleri dışında yaşayan Hintliler, seyahatleri sırasında dizüstü bilgisayarlarına kargo vermediklerini ve uçakta çalıştıklarını bildirerek yasağa tepki gösterdi.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara