Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

Lale üreticilerinden Hollanda Başbakanına tepki

Hollanda'da yaşanan diplomatik kriz ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin açıklamaları her kesimden tepki görürken, İstanbul'daki lale üreticileri de Hollan

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 12:26:07

Lale üreticilerinden Hollanda Başbakanına tepki
Hollanda'da yaşanan diplomatik kriz ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin açıklamaları her kesimden tepki görürken, İstanbul'daki lale üreticileri de Hollanda'ya tepkilerini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'nın Rotterdam kentinde katılacağı etkinliğin iptal edilmesine ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Çavuşoğlu'na yönelik "Hollanda'ya müze gezmeye ya da lalelere bakmaya gelebilir" sözlerini eleştiren lale üreticisi Necmettin Eren, "Lalenin nesli bizde, onun için bizim onların lalesini göremeye ihtiyacımız yok, onların gelip bizim lalelerimizi görmeye ihtiyaçları var" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın Rotterdam kentinde Hollanda'daki Türk vatandaşlarla bir araya gelmek istemiş ancak bu buluşma Hollanda hükümeti tarafından iptal edilmişti. Bunun üzerine de Bakan Çavuşoğlu, tüm engellemelere rağmen Hollanda'ya gideceğini belirtmişti. Bakan Çavuşoğlu'nun bu tutumuna yönelik ise Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Çavuşoğlu için "Maurithuis Müzesi'ni ya da bu mevsimde açtıysa laleleri görmeye gelebilir" demişti. Bunun üzerine Türk lale üreticisi Necmettin Eren, Rutte'nin bu sözlerini eleştirdi.

"LALENİN NESLİ BİZDE, BİZİM ONLARIN LALESİNİ GÖRMEYE İHTİYACIMIZ YOK"

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için 'Anca müzelerimizi ve lale bahçelerimizi görmeye gelebilir' şeklindeki sözlerini eleştiren Lale üreticisi Necmettin Eren, "Hollanda çok yanlış yaptı. Esas lalenin ana vatanı Türkiye'dir. Bizim bir tane lalemiz onların milyonlarca lalesine bedeldir. Bizden alıp ürettiler. Ana vatanı bizde, tohumu bizde, kökeni biz de, nesli bizde, onun için bizim onların lalesini göremeye ihtiyacımız yok. Onların gelip bizim lalelerimizi görmeye ihtiyaçları var. Biz, Türkler olarak çok misafirperveriz. Gelsinler ailece evlerimizde konaklasınlar, onlara misafirperverlik gösterelim. Onlara güzel bir köy kahvaltıları yaptıralım. Onlar da görsünler, Türkiye'de nasıl bir misafirperverlik var. Yolları köpeklerle, atlarla kesmek değil, gelsinler biz onları kucak dolusu çiçeklerle karşılayacağız" dedi.

"BİR BAYAN BAKANIMIZA, BİR ANNEYE YAPILAN BU HAREKET ÇOK YANLIŞ"

Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tutumunun da çok yanlış olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Eren, "Hollanda'yla iyi bir ilişkimiz vardı. Bu ilişkileri bozdular. Sırf referandumda 'Hayır' çıkması için yaptılar bunu. 'Evet'çıkmasını istemiyorlar. Türkiye'nin ilerlemesini istemiyorlar. Çünkü; Türkiye çok büyüdü. Türkiye eski Türkiye değil artık. Türkiye'yi çekemedikleri için bir kıskançlık girdi araya. Akşam televizyona baktım, televizyonlarında hayır kampanyaları yapılıyor. Ama bir bayan bakanımıza, bir anneye yapılan bu davranış çok yanlış. Onlar gelsinler, biz onların bayanlarını el üstünde tutacağız. Onları incitmemek için şemsiyeler tutacağız kafalarına" diye konuştu.

(Emrah Kuş / İHA)

Haber Ara