Dolar

32,5402

Euro

34,9141

Altın

2.422,88

Bist

9.717,13

Lagos (lahos) balığı nasıl pişirilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çengelköy'de bir balıkçıdan lagos balığı aldı. Erdoğan'ın lagos balığı almasıyla internette lagos balığı araştırılmaya başlandı. Peki Lagos balığı nedir? Yaygın olarak lahoz olarak da adlandırılıyor. Akdeniz'in en lezzetli balığı olarak bilinen (lahoz) lagos balığının nasıl pişirileceği de merak konusu. Lagos balığı nasıl pişirilir? Logos balığı nasıl yenir? Lagos (lahoz) balığı nasıl avlanır?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-27 17:24:09

Lagos (lahos) balığı nasıl pişirilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaf ziyaretleri kapsamında uğradığı bir balıkçıdan lagos balığı aldı. Erdoğan'ın lagos balığı alması lagos balığına ilgiyi arttırdı. Binlerce kişi lagos balığı nedir diye araştırmaya başladı. Halk arasında lahoz olarak da adlandırılan lagos balığı nasıl pişirilir? Logos balığı nasıl yenir? Lagos (lahoz) balığı nasıl avlanır?

Lagos balığı nedir?

Lagos balığı en lezzetli balıkların arasında yer alıyor. Atlas okyanusunda bulunur. Ülkemizde Akdeniz'de ve Ege denizinde bulunur. En büyükleri 120 cm uzunluğa ve 25 kilo ağırlığa ulaşabilir. Fazla derinlere gitmeden 20–200 m derinlikteki kayalık, taşlık veya çakıllı alanlarda yaşar. Fazla derinlere gitmeden 20–200 m derinlikteki kayalık, taşlık veya çakıllı alanlarda yaşar. Oldukça yırtıcı, etçil bir balıktır. İrili ufaklı her türlü kabuklu, omurgasız ve küçük balıklarla beslenir. Lagoslar, su sıcaklığının 15-30 derece olduğu sub-tropikal bölgelerde yoğun olarak yer alırlar. Aynı zamanda geniş tuzluk aralıklarında da yaşayabilirler. Lahosların yaşadıkları ortamlara fazlasıyla sadık oldukları bilinir. Bu türler genel olarak yaşadıkları bölgelerden ayrılmazlar. Mayıs-Haziran arasında üreme yapar. Akdeniz'in eti en lezzetli ve şöhretli balıklarındandır. Ancak ekonomik değeri bölgeseldir. orfoz balığı Lahoz balığının yakın bir akrabasıdır.

Lagos (lahos) balığı nasıl pişirilir?

Lagos (lahos) balığı nasıl pişirilir

Lagos balıı nasıl pişirilir sorusu da şu asıralar çokç araştırılıyor. İşte LAgos balığı pişirme yöntemi:

Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin. Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin.

Haber Ara