Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Öğrencilerin heyecan ile beklediği KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 09:47:06

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Lisans ve Ön lisans öğrencilerinin devletyurtlarında ücretsiz ikamet edeceği yurtlar için KYK yurt sonuçları http://kyk.gsb.gov.tr/ adresinden erişime açıldı. Burs ve kredibaşvuruları ise, yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun belirleyeceği tarihler arasında yapılacaktır.

KYK'ya bağlı yurtlarda herhangi bir yüksek öğretim kurumunu yeni kazanan ya da öğrenimine devam eden öğrenciler ikamet edebiliyor.

2015-2016 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencilerinin KYK yurdu başvuru sonuçları, KYK'nın resmi sitesinde yayınlandı.

>>2015-2016 ÖĞRETİM YILI YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ<<

KYK yurtlarında kalan öğrenciler yurt ücretlerini düzenli olarak yatırmak zorunda. Herhangi bir usulsüzlük ya da ücret yatmadığı zaman öğrenci, yurttan ihraç ediliyor. KYK Yurt başvuruları esnasında ayrıca depozito ücreti de alınıyor. KYK Yurtücretleri yaz aylarında da yatırılmaya devam ediliyor.

KYK yurtlarında kalan öğrencilere barınmanın yanı sıra yemek yardımı da yapılıyor. Öğrenciler yemek ücretlerini kendileri öderken devletin kahvaltı ve akşam yemekleri için verdiği maddi destekten de yararlanıyor.

KYK YURTLARINA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER

Önceliği olanlar için öncelik belgesi

Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor

Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu

18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi

Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilmesi gerekiyor.)

Ülkemizde 1961 yılından beri, yükseköğrenim eğitimi gören öğrencilere yönelik olarak bir takım hizmetler sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin barınma ve burs problemlerine ışık tutmaktadır. Birçok üniversite öğrencisi için, özellikle ailesinden uzak bir şehirde üniversite eğitimi gören öğrenciler için, barınma sorunu hep olmuştur. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine kalacak yurt temin etmektedir.

Bu sene de, 10-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurt başvuruları alınmış bulunmaktadır. Bundan sonraki aşamada, KYK yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrencilerin yurt kayıt işlemleri gündeme gelecektir. Yurt başvurusu sonrası yurtta kalmaya asil öğrenci olarak hak kazanan üniversite öğrencileri için, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen tarihlerde yurt kayıt işlemleri yapılacaktır.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, barınmanın dışında, üniversite öğrencilerine maddi imkanlar da sunmaktadır. Buna göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine burs ve kredi gibi maddi destekler sunmaktadır. KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvuru takvimi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığı hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:

“Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222'si öğrenim kredisi, 373.548 ‘si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatörspor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor.

İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor

Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor. Beslenme yardımı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

KYK ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!

Kurumumuz; yükseköğrenim gençliğine Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'ndaki ”Devlet maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilere öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar.” hükmü doğrultusunda,

1962 yılından itibaren, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu gereğince barınma hizmeti ve öğrenim kredisi,
1985 yılından itibaren, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereğince katkı kredisi, (2012 yılında sonlandırılmıştır.)
2004 yılından itibaren, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanun gereğince burs vermektedir.

Ayrıca; 2011-2012 öğretim yılından itibaren de, 6082 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeye istinaden; yurtdışında yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs/öğrenim kredisi verilmektedir.

6 Mart 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5102 sayılı Kanunla; diğer kurum ve kuruluşların burs ve kredi verme yetkileri kaldırılmıştır. Kurumumuz burs ve kredi verme konusunda tek yetkili kılınmıştır. Böylece mükerrerlik önlenerek daha fazla sayıda öğrenciye daha fazla miktarda yardım yapılması imkânı sağlanmıştır.

Öğrencilerin başvuruları kyk.gsb.gov.tr adresinden Kurumca ilan edilen tarihlerde internet üzerinden alınacaktır. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun öğrencilere burs ve kredi tahsisi yapılacaktır.

Öğrenciler kredi/burs başvurusu yaparken başvuru index sayfasını dikkatlice okumaları ve başvuruyu bu yönlendirmelere uygun olarak yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin başvuru esnasında bildirdikleri özel durumlarına ilişkin belgeleri (başvuruda belirtilmektedir) süresinde Kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. İnternet başvurusu üzerine alınan bilgiler kamu kurumlarından teyit edilmektedir.

Öğrenciler başvuru sonuçlarını Kurum internet sayfasından Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numarası ile girerek sistemden öğrenebileceklerdir.

Başvuru ve öğrenci durumları ile ilgili kyk.gsb.gov.tr internet adresinden

Ve 444 19 61 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilirler

Haber Ara