Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

KYK Nisan bursu yattı mı? KYK nisan ayı kredileri yattı mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu burs ve kredi bekleyen binlerce öğrenciyi sevindiren açıklamayı yaptı. Öğrenciler günlerdir KYK Nisan bursu yattı mı? KYK nisan ayı kredileri yattı mı? sorularını soruyordu. Bakan Kasapoğlu yükseköğrenim öğrencilerinin nisan ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-06 10:07:36

KYK Nisan bursu yattı mı? KYK nisan ayı kredileri yattı mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu burs ve kredi bekleyen binlerce öğrenciyi sevindiren açıklamayı yaptı. Öğrenciler günlerdir KYK Nisan bursu yattı mı? KYK nisan ayı kredileri yattı mı? sorularını soruyordu.  Bakan Kasapoğlu yükseköğrenim öğrencilerinin nisan ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

KYK Nisan bursu yattı mı? KYK nisan ayı kredileri yattı mı?

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu yükseköğrenim öğrencilerinin nisan ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Kredi ve burslar ne zaman yatacak

TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Nisan, “2” olanlar 7 Nisan, “4” olanlar 8 Nisan, “6” olanlar 9 Nisan, “8” olanlar 10 Nisan'da ödemelerini alabilecekler.

KYK burs ücretleri ne kadardır?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılı Ocak ayı itibariyle ön lisans ve lisans öğrencilerinin burs ve öğrenim kredisi ücretleri 500 TL'den 550 TL'ye çıkarılmıştır. Yüksek Lisans öğrencileri için ise bu rakam 1100 TL'den 1600 TL'ye çıkarılmıştır. KYK bursu veya kredisi hangi bankaya yatar? Burs ve krediler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun anlaşmalı olarak çalıştığı Ziraat Bankası aracılığı ile ödenmektedir. İsme göre tahsis edilen kartları ve gönderilmiş olan sözleşmeleri bankada imzalayarak bu işlemi tamamlayabilirler. T.C. Ziraat Bankası ATM'lerini kullanarak 7/24 paralarını temin edebilirler.

KYK bursu hangi durumlarda kesintiye uğrar?

Öğrencilerin almaya hak kazandığı KYK burslarının kesintiye uğraması için bazı koşulların sağlanması gerekmektedir. Bu durumlardan ilki öğrencilerin öğretimlerinde başarısız olmaları olarak görülmektedir. Bursların kesilmesi durumu kayıtların dondurulması, sağlık nedeniyle öğretime devam edilememesi, öğretim kurumunun kapatılması, süresiz çıkarılma cezası alınması ya da kesin hükümle mahkum olunması halinde söz konusu olmaktadır.

Haber Ara